Emniyet'te Dilan Polat krizi 'Gözaltında neler olmuş?

Emniyet'te Dilan Polat krizi 'Gözaltında neler olmuş?
Kara para aklamakla suçlanan Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasında flaş gelişme yaşandı. Gözaltında neler yaşandığı ortaya çıktı.

Saçlarına dolarlar takan, kahvesinin içine altın tozu döken, çiçeklere altın serpen, son model araçlar, helikopterler ve özel uçaklarla sosyal medyada gündemden düşmeyen Dilan Polat hakkında bomba etkisi yaratacak gelişme yaşandı. Kara para aklamakla suçlanan sosyal medya fenomenleri Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasında görev yapan polislerin bir kısmı açığa alındı.

dilan-polat-gozalti-2135844.jpg

Cumhuriyet’ten Barış Terkoğlu’nun haberine göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat ve Dilan Polat'ın da aralarında olduğu şüphelilerle ilgili "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçları kapsamında yürütülen soruşturmada bazı polislerin açığa alındığı ortaya çıktı.

“BUNUN İÇİN 10 DAKİKANIZ VAR”

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Dilan Polat soruşturması kapsamındaki operasyonda C.N.G. isimli kadın gözaltına alındı. Evinde yapılan aramalarda telefonuna el konulan C.N.G., adli kontrol kararıyla serbest kaldı ancak İstanbul Emniyeti Mali Şube’de muhafaza edilen cep telefonuyla, C.N.G. serbest bırakıldıktan sonra, telefonla annesi arandı.

08-nisan-04-ekim-13-aa-32643270-001.jpg

Cep telefonundaki fotoğraflar ve bilgilerin sosyal medyada paylaşılmaması karşılığında verilecek Bitcoin hesabına, C.N.G.’nin hesabındaki tüm Bitcoinlerin gönderilmesi istenildi. “Bunun için 10 dakikanız var” denildi. Şantajla rüşvet istenen C.N.G., telefon konuşmasının ardından savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

BİR GECEDE ÜÇ KERE ARADILAR

261413.jpg

Kripto parayla yakından ilgilenen C.N.G., yaşanan olayın ardından ifade verdi. C.N.G., ifadesinde cep telefonuna el konulduğunu ve hattının da içinde takılı olduğunu belirtti. 5 Kasım 2023 tarihinde sabah saat 05.30 sıralarında Sulh Ceza Hakimliğinden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını belirten C.N.G., aynı günün akşamı uykusuz olduğu için uyurken 00.02'de annesine ait olan cep telefonu 0550 ... 25 25 numaralı cep telefonundan arandığını söyledi.

dilan-polat-kirmizi-ferrarisi-ile-karakola-gitti-4536.jpg

Telefonu kız kardeşinin açtığını ve şahsın herhangi bir ses vermediği ardından telefonu kapattığını belirten C.N.G., “Aynı tarihte 2 dakika sonra yine annemin telefonu benim soruşturma kapsamında el konulan ve inceleme altından olan cep telefonum tarafından aranmıştır. Telefonu yine kardeşim açtı. Karşıdaki erkek şahıs kardeşime 'Hemen 10 dakika içinde (hatırlayamadığımız bir numaraya) Bitcoin hesabıma yatırmaz isen telefonundakileri ifşa edeceğim' demiştir. Bu aramadan 3 dakika sonra ise yine annemin telefonunu aradı. Telefonu bu sefer annem açtı. Annem karşıdaki şahsa yaptığının suç olduğunu ve şikayet edeceğini söyledi" dedi.

Konu ile ilgili savcılık soruşturma başlattı ve polislerin görevden alındı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.