Aracında olmayanın başı bir hayli yanacak 'Tüm sürücüleri ilgilendiriyor'

Aracında olmayanın başı bir hayli yanacak 'Tüm sürücüleri ilgilendiriyor'
Ordu'da polis ekiplerim tarafından yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlara yönelik kış lastiği denetimleri düzenli olarak sürüyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimat ile ülke genelinde yolcu ve yük taşımacılığı yapan ticari araçlara yönelik polis ve jandarma ekipleri tarafından kış lastiği denetimleri yapılmaya devam ediyor.

aw103728-04.jpgÜlke genelinde zorunlu kış lastiği uygulaması her yıl 1 Aralık tarihinde başlayıp 1 Nisan'da sona erecek.

aw103728-06.jpgDenetimlerde, kış lastiği kuralına uymayan sürücülere 2 bin 568 TL cezai işlem uygulanıyor. 2024 yılı itibariyle yapılacak güncellemelerle para cezasının artması beklenirken, kış lastiği taktırmadan ikinci seferde uygulamaya takılan sürücünün aracı kanun gereğince trafikten men işlemi gerçekleştiriyor.

aw103728-01.jpg

SÜRÜCÜLERE VE YOLCULARA KIŞ LASTİĞİNİN ÖNEMİ ANLATILDI

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gün içerisinde şehrin çeşitli noktalarında kış lastiği ve diğer konulara yönelik denetimleri sürüyor. Ekipler kış lastiğine yönelik yaptıkları denetimlerde kumpas yardımıyla kontrollerini sağlarken, sürücülere de lastiğin önemi konusunda bilgilendirmeler gerçekleştiriyor. Ekipler ayrıca durdurulan araçlardaki yolcu sayılarını kontrol ederek, araçlardaki yolculara emniyet kemerinin önemini anlatıyor. Denetimlerde kurallara uymayan ve kış lastiği olmayan sürücülere cezai işlem uygulanıyor.

aw103728-03-1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.