Naci Görür kurtulma şansları yok diyerek 2 ili işaret etti

Naci Görür kurtulma şansları yok diyerek 2 ili işaret etti
Prof. Dr. Naci Görür'den çarpıcı açıklama geldi. Görür iki bölgeyi işaret ederek kurtulma şansları yok tam riskin altında ifadelerini kullandı.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür TV100 ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Canlı yayında Işık’ın sorularını yanıtlayan Görür’den korkutan açıklama geldi. Naci Görür iki bölgeyi işaret ederek kurtulma şansı yok tam riskin altında ifadelerini kullandı.

İKİ BÖLGEYİ İŞARET ETTİ

Türkiye'deki deprem riskine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, "Gemlik muhakkak taşınmalı. Gelen Kuzey Anadolu fayının güney kolu üzerinde tam oturuyor ve oturduğu yer de deniz kumuluyla dolu. Kurtulma şansı yok" diye konuştu. Hatay'ı, Maraş'ı söylediğimiz gibi, Tunceli'ye sahip çıkın çok önemli diyen Görür, Tunceli’nin tam riskin altında olduğunu belirtti.

ekran-goruntusu-2023-12-20-095723.png

“FAY HATTININ ÜZERİNDE BİR ŞEHİR VAR”

Candaş Tolga Işık’ın canlı yayında, “Fay hattının üzerinde bir şehir var Türkiye'de, adı da Gemlik" sözlerini hatırlatması üzerine Naci Görür, hükümetin o bölgeyi öngörüp bir yasa da çıkartığını ve Gemlik'i taşımaya karar verdiklerini söyledi. Işık’ın "Ne zaman oluyor bu?" sorusuna ise Görür, "Birkaç sene önce. Fakat sonra siyasi bir takım şeyler çalışmış, yine o işten vazgeçilmişi” ifadelerini kullandı.

"KURTULMA ŞANSI YOK"

Gemlik’in mutlaka taşınması gerektiğini belirten Görür, “Gemlik, Geyve-İznik-Gemlik, gelen kuzey anadolu fayının güney kolu üzerinde tam oturuyor ve oturduğu yer de alüvyal dolgu, deniz kumuyla dolu. Yani kurtulma şansı yok. Belki orada böyle tek katlı, çok zayıf evler olsaydı hadi bir bakıma. Belki de bir zaman bilindiği için öyle fazla yüksek yerlerin dışında bazı yerler de var, şimdi rant modasına uyup oralar da yükselmeye kalkar. Gemlik güney kolun deprem üretmesi halinde hiç kalmaz. Yani orası bir şekilde biter. Onun için onu bu Armutlu yarımadasına veya güneyine o yüksek yerlere, sağlam yerlere burayı taşımak lazım” dedi.

“TAM RİSKİN ALTINDA”

Tunceli ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunan Görür, 7’nin üzerinde bir deprem beklediğini açıkladı. Görür, “Onun için ben birkaç gün önce söyledim, Tunceli’ye dikkat edin, Tunceli’yi depreme hazırlayın, Pülümür’ü depreme hazırlayın. Orada dikkatli olalım. Bunlar gerçekten tehdit altında. Aynen Hatay'ı söylediğimiz gibi, Kahramanmaraş'ı söylediğimiz gibi, Elazığ'ı söylediğimiz gibi. Tunceli'ye sahip çıkın, Tunceli önemli. Çünkü tam riskin altında” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.