O hisse tavan beklerken taban oldu 'Borsa tarihine geçti'

O hisse tavan beklerken taban oldu 'Borsa tarihine geçti'
Borsa İstanbul’da halka arz olan 7 şirketin 5'inin hissesi halk arz fiyatının altına düştü. Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (AVGYO) ise Borsa İstanbul tarihine geçti.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibariyle yüzde 1,16 değer kaybederek 7.675,18 puan seviyesine indi. Bankacılık endeksi yüzde 011, holding endeksi yüzde 1,52 değer kaybetti.

HALKA ARZ KAYBETTİRDİ

Borsa İstanbul’da halka arz olan hisseler yatırımcıları üzdü. Aralık ayından borsada halka arz olan 7 şirketten 5'inin hisseleri halk arz fiyatının altına indi.

Borsada dün işlem görmeye başlayan Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (AVGYO) hisseleri ilk işlem gününde yüzde 8'i aşan değer kaybı yaşayarak Borsa İstanbul tarihinde bir ilke imza attı.

15 Aralık’ta borsada işlem görmeye başlayan Mega Metal (MEGMT) hisseleri ise halka arz fiyatının yaklaşık yüzde 14 altına düşerken, 14 Aralık’ta Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Sur Tatil Evleri GYO (SURGY) hisseleri ise halka arz fiyatının yüzde 28 altında borsada işlem görüyor.

8 Aralık'ta borsada işlem görmeye başlayan Batı Ege GYO (BEGYO) da halka arz fiyatına göre yaklaşık yüzde 7 değer kaybı ile Borsa İstanbul’da işlem görüyor.

7 Aralık'ta borsada işlem görmeye başlayan Çatalağzı Termik Santrali (CATES) Elektrik Üretim şirketinde de bu sabah itibarıyla halka arz fiyatına kıyasla yüzde 20'lik değer kaybı ile işlem görüyor.

655adsasfasf.jpg

İKİ HALKA ARZ KAZANDIRDI

Aralık ayından halka arz olan Kuzey Boru (KBORU) ve Şeker Yatırım (SKYMD) hisseleri yatırımcısının yüzünü güldürdü. 14 Aralıkta borsada işlem görmeye başlayan Kuzey Boru hisseleri halka arz fiyatının yaklaşık yüzde 22 üstünde işlem görüyor.

Şeker Yatırım (SKYMD) hisseleri ise yatırımcısına halka arz fiyatına kıyasla yaklaşık yüzde 15 kazanç sağladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.