Parmak ısırtan enfes ve kolay bayram tatlısı ‘Gül tatlısı yapılışı hakkında detaylar’

Parmak ısırtan enfes ve kolay bayram tatlısı ‘Gül tatlısı yapılışı hakkında detaylar’
Bayram için sayılı günler kaldı. Enfes bir bayram tatlısı için kollar sıvandı. Gül tatlısı yapılışı merak konusu oldu.

Tüm ev halkını etkisi altına alacak ve aynı zamanda bayramda misafirleriniz için şık bir sunumla lezzeti buluşturacak gül tatlısı yapılışı ile ilgili detayları paylaşacağız. Böylece bayramda baklavaya mahkum olmayacaksınız. Gül tatlısı tarifi için hazırsanız detaylara geçelim.

gultatlisiii.jpg

Gül tatlısı yapılışı nasıl olur diye merak ediyorsanız öncelikle malzemelerimizi vererek başlayalım. İşte gül tatlısı tarifi için malzemeler…

GÜL TATLISI MALZEMELERİ

Ramazan Bayramı’nın birleştirici ortamında hoş sunumuyla tabaklarda yerini alacak gül tatlısı nasıl olur? İşte bu tarif için malzemeler şu şekilde:

Gül Tatlısı Tarifi için Malzemeler:

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Üstü için;

Bütün fındıklar

Gül tatlısı malzemeleri işte bu kadar. Tümü elinizin altındaysa yapımına geçebiliriz.

gultatlisi4.jpg

GÜL TATLISI TARİFİ – GÜL TATLISI NASIL OLUR?

Damak çatlatan lezzeti bulunan gül tatlısı yapılışı için öncelikle şerbeti hazırlayarak başlamalıyız. Çünkü sonrasında şerbeti soğumaya bırakmak gerekiyor.

Tarife başlarken ilk önce tenceremize şeker ve suyu koyup 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.

Ardından hamurunu yapmaya geçebiliriz. Bunun için uygun bir kaba öncelikle eritmiş olduğumuz tereyağını, sıvı yağı, yoğurt ve irmiği alarak mikserle çırpalım.

Üzerine vanilya, kabartma tozu ve un ekleyip yumuşak kıvam elde edene kadar yoğuralım.

Hamurumuzu merdane yardımıyla kalın olmayacak şekilde açalım. Ardından hamuru çay bardağı yardımıyla keselim.

Kesilen daire şeklindeki parçalardan 3 tanesini ortalarından itibaren üst üste birbirine ekleyip rulo yapalım. (yarım ay kadar parça üste gelecek şekilde)

gulll.jpg

Ruloyu da ortadan ikiye bıçakla keserek iki adet gül elde edelim.

Tüm hamur için aynı işlemi yapıp tepsiye dizip ortalarına bütün fındık koyalım.

160 derece fırında 30 dakika pişirelim.

Kurabiyeler sıcakken, soğumuş şerbeti tatlıların üzerinde gezdirip dökelim.

Bu malzemelerle yaklaşık 24 tane gül tatlısı çıkarabilirsiniz. İşte gül tatlısı tarifi böyle uygulanıyor. Gül tatlısı nasıl olur diye merak edenlerin bu tarif üzerinden giderek harika tatlıyı yapmaları gerekiyor. Afiyet olsun…

gultatlisi3.jpg

gil.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.