Kaynanasına bunu yapan yandı: Yargıtay'dan çok konuşulacak emsal karar

Kaynanasına bunu yapan yandı: Yargıtay'dan çok konuşulacak emsal karar
Yargıtay’dan boşanma davalarında emsal niteliğinde bir karara imza attı.


Ankara’da gerçekleşen bir boşanma davasında ilk derece mahkeme eşlerin birbirlerine farklı şekilde kusurlu davranışlarının olmasının yanın sıra davalı erkeğin eşine sürekli olarak fiziksel şiddet uyguladığına, agresif ve saldırgan olduğuna, öte yandan eşinin annesinin yüzüne tükürmek suretiyle aşağıladığını gerekçesiyle boşanmalarına karar verdi.


Taraf avukatları davada alınan bazı kararlara itiraz ederek istinaf incelemesi için Bölge Adliye Mahkemesine başvuruda bulundu. İstinaf taleplerinin incelenmesinin ardından tarafların talepleri reddedilmesi üzerine temyize gidildi.

"KAYINVALİDENİN YÜZÜNE TÜKÜREN KOCA AĞIR KUSURLU SAYILDI"
Temyiz incelemesinin ardından Yargıtay 2. Hukuk Dairesi de tarafların itirazlarını bu yönde reddederek eşinin annesinin yüzüne tükürmek suretiyle aşağılamasını kusurlu bir davranış olduğuna karar verdi.


Yargıtay kararında; "Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına neden olan olaylarda, davalı erkek ağır kusurludur. Gerçekleşen kusurlu davranışlar aynı zamanda kadının kişilik haklarına saldırı teşkil eder niteliktedir. Hal böyle iken, tarafların eşit kusurlu kabul edilmesi ve bu hatalı kusur belirlemesine bağlı olarak davacı kadının maddi ve manevi tazminat isteklerinin reddedilmesi doğru değildir." ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.