Tuvaletinden çıkan fare hastanelik etti: 76 yaşındaki adamın hayatı altüst oldu!

Tuvaletinden çıkan fare hastanelik etti: 76 yaşındaki adamın hayatı altüst oldu!
Tuvalet ihtiyacını gidermek isteyen bir adam, tuvalete girdiği esnada akıllara durgunluk veren bir olay yaşadı. Hayvan saldırısı nedeniyle canından oluyordu.

Kanada'nın Montreal kentinde ikamet eden bir adam, tuvalete girdiği esnada akıllara durgunluk veren bir olay yaşadı. Hayvan saldırısı nedeniyle canından oluyordu. 76 yaşındaki olduğu öğrenilen bir adam tuvaletinde gizlenen hastalıklı bir farenin ısırığı nedeniyle ölümün kıyısından döndü.

Sosyal medya gündemine bomba gibi düşen olay türler ürpetti. Olaya ilişkin paylaşılan ayrıntılarda yaşlı adamın tuvaletten çıkarmaya çalışırken kemirgenin iki parmağını ısırması üzerine hastaneye gittiği orada doktorlar tarafından kendisine tetanoz aşısı yapıldığı belirtilirken 76 yaşındaki adamın 18 gün sonra, birkaç gündür devam eden şiddetli ateş, baş ağrısı ve karın ağrısı şikayetiyle tekrar hastaneye kaldırıldığı söyleniyor.

VÜCUDU ÇÖKTÜ

Öte yandan sosyal medyaya yansıyan olayın devamında; İlk kan testleri, hastanın böbreklerinin hasar gördüğünü ve kanında kanamayı önlemek için hücre parçaları olan trombosit sayısının da az olduğu fark edildi.Adam yoğun bakım ünitesine kaldırıldı ve burada çoklu organ fonksiyon bozukluğu ve sepsis (enfeksiyonun bağışıklık sistemini aşırı çalıştırdığı tehlikeli bir olay) hastası olduğu saptandı

TEK BİR ISIRIK YETİYOR

Kan ve idrar örnekleri alındıktan sonra, fare ısırığıyla bulaştığına inanılan leptospirosis adı verilen bulaşıcı bir hastalığa yakalandığı fark edildi. Adama böbrek hasarını ve düşük trombosit seviyelerini gidermek için antibiyotiklerin yanı sıra başka tedaviler de uygulandı. Birkaç gün sonra semptomları düzeldi ve yoğun bakım ünitesinden taburcu edildi.

İnsanlar genellikle enfekte hayvanların idrarı veya kontamine toprak veya su ile temas ettikten sonra Leptospirosis'e yakalanırlar. Hastalık genellikle domuz veya at gibi çiftlik hayvanları tarafından taşınır, ancak aynı zamanda köpekler ve rakunlar ve bu durumda bir sıçan tarafından da yayılabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.