Ütü yapmak için vakit yoksa bu yöntemi deneyin 'Uğraşmadan jilet gibi oluyor'

Ütü yapmak için vakit yoksa bu yöntemi deneyin 'Uğraşmadan jilet gibi oluyor'
Ev işi yapmak zamanınızın büyük çoğunluğunu kapsıyor o nedenle özellikle ev işlerinde pratik yöntemler kullanmak ev hanımlarının işine yarıyor.

Zahmetli olduğu gerekçesiyle sıklıkla ev hanimlari tarafından püf noktaları merak edilen ev işlerinden biri de ütü yapmak… Ütü yaparken uyguladığınız püf noktalar hem kıyafetlerinizin daha uzun süre kırışmadan dayanmasına hem de zamanınızdan tasarruf ederek kendinize vakit ayır bilmenize olanak tanıyor.

utu.jpg

Kıyafetlerin kumaş kalitesi, kuruturken kurutma makinasından yararlanıp yararlanılmasını gibi bir çok etken ütünün kalıcılığını etkiliyor.

DOĞRU ÜTÜLEME YÖNTEMİ NEDİR?

Öncelikle kıyafetlerinizi kuruturken, bu işlemi açık alanda yapmanız gerektiği doktorlar tarafından sıklıkla vurgulanmaktadır.

u.jpg

Öte yönden kıyafetlerinizi asarken silkelememeyi ve gergin bir şekilde asmayı da unutmamanız gerekiyor. Kıyafetin bu şekilde kuruması Ütü yaparken işinizi daha da kolaylaştırıyor. Ütü yaparken uygulanması gereken en önemli nokta ise ütülenecek kıyafetin tam anlamıyla kurumamış olması, başka bir değişle kıyafetinizin nemli olması gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.