Otomotiv devinin hisseleri çakıldı: Yatırımcı kara kara düşünüyor

Otomotiv devinin hisseleri çakıldı: Yatırımcı kara kara düşünüyor
Otomotiv devi Tesla’nın hisseleri son iki hafta içinde yaklaşık yüzde 20 değer kaybetti.

Otomotiv devi Tesla’nın hisseleri elektrikli araç talebinin azalacağı endişesiyle çakıldı. Tesla hisseleri son iki haftada yüzde 20 değer kaybederken, şirketin piyasa değeri yaklaşık 130 milyar dolar azaldı.

Tesla'nın hisse değerindeki düşüşün arkasında küresel otomobil üreticilerinin ve Wall Street analistlerinin elektrikli otomobil piyasasına dair kötümser tahminleri yatıyor. Ayrıca, elektrikli araç bataryası üreticisi Panasonic Holdings Corp. ve çip üreticisi ON Semiconductor (NASDAQ:ON) Corp. gibi sektörün önemli oyuncularından gelen uyarılar da elektrikli araç sektörünün geleceğine ilişkin endişeleri arttırdı.

Bu gelişmeler işçi sendikaları ile ciddi sorunlar yaşayan ve ücret görüşmeleriyle boğuşan otomotiv sektörü hisselerine ölümcül darbeyi vururken, sektöre yapılan yatırımların durmasına neden oldu.

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley ise elektrikli araç sektörüne yapılan uyarıların potansiyel olarak değer kaybına yol açabileceğini vurguladı.

Uzmanlar artan maliyetler, düşen fiyatlar, yükselen faiz oranları ve azalan talebin şirketlerin değer kaybını hızlandırdığının altını çizdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.