İslam Memiş tarih vererek açıkladı: Borsada o hisseler para basacak

İslam Memiş tarih vererek açıkladı: Borsada o hisseler para basacak
Ekonomist İslam Memiş, borsaya yatırım yapanlara önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Filistin-İsrail gerilimi nedeniyle Borsa İstanbul’da dalgalanma sürüyor. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi hafta başında 7 bin 397 puan seviyelerine kadar düşerken, dünü 7.663 397 puan seviyelerinde kapattı.

Ekonomist İslam Memiş, borsada yaşanan dalgalanmaya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Memiş, borsanın yeni bir yükseliş serisine başlayacağını ve 15 bin seviyesine ulaşacağı tarihi açıkladı.

Eylül ayından tarihi zirveleri gören Borsa İstanbul, dünya yaşanan gelişmeler sonrası yaşadığı çakılma trendi ile 8 milyona yakın yatırımcısını şaşkına çevirdi. Yıllık bilançolarında yüksek kar açıklayan şirketlerin dahi hisse fiyatları dibe vurdu.

Bu haftaya yine düşüş ile başlayan Borsa İstanbul, hafta sonuna doğru tekrar yükseliş ivmesi kazanarak yatırımcıların yüzünü güldürdü.

thumbs-b-c-2f18d1b6bb4de07e3f2ce154e9e3e6cd.jpg

"ENDEKSE BAKMAK ZAMAN KAYBI"

Ekonomist İslam Memiş, Borsa İstanbul’da yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede Kasım ayında endekse bakmanın zaman kaybı olduğunu açıkladı. Memiş şu an için yatırımcının Türk lirası, Euro ya da altın tarafında beklemesinin daha mantıklı olduğunu belirtti.

Borsa için uygun zamanın geleceğini belirten Memiş, orta ve uzun vadede en çok kazandıran yatırım aracının Borsa İstanbul olmaya devam edeceğini belirtti.

Borsa İstanbul’un 2024 yılında göreceği tarihi zirve hakkında çarpıcı bir yoruma imza attı.

Enflasyon ile mücadelenin gelecek yılda süreceğini belirten Memiş, borsa tarafında yeni rekorların kaçınılmaz olduğuna vurgu yaparak borsanın 2024 yılının ikinci yarısında BIST100 endeksinin 15 bin puanı göreceğini açıkladı.

O HİSSELER UÇUŞA GEÇECEK

Özellikle savunma sanayi, gıda ve teknoloji hisselerinde yeni yıl ile birlikte büyük bir yükseliş hareketi beklediğini belirten Memiş, buralarda alım yapacak kişilerin mutlaka uzun bir süredir borsada işlem gören, mali tabloları açık olan ve kurumsal şirketlerden alım yapmasını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.