O ülkede kapıda vize dönemi başladı 'Fiyat listesi belli oldu'

O ülkede kapıda vize dönemi başladı 'Fiyat listesi belli oldu'
Türkiye'nin kıyılarına yakın konumlanmış 10 Yunan adasında Türk vatandaşlar için hızlı vize uygulaması devreye girdi.

Devreye giren yeni vize uygulaması ile artık Türk vatandaşları, 7 güne kadar kalabilecekleri 10 Yunan adasına ulaşmak için kapıda vize alabilecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Aralık'ta gerçekleştirdiği Yunanistan ziyaretinde Başbakan Kiryakos Miçotakis tarafından duyurulan bu adım, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecinde atılan önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

TÜRK VATANDAŞLARINA KOLAYLIK SAĞLIYOR

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun da onayını almış olan bu uygulama, Türk vatandaşları için önemli bir kolaylık sağlıyor.

FİYATI VE PROSEDÜRLER BELLİ OLDU

Türk ziyaretçiler, 60 Euro karşılığında bu adalara 7 günlük vize alabilecekler. Girişlerde pasaport kontrolü ve parmak izi kaydı gibi standart prosedürler uygulanacak.

Yunanistan'da kapıda vize dönemi başladı: 7 günlük turist vizesiyle gidilecek - Resim: 1

EK SCHENGEN VİZESİNE GEREK YOK

Yunanistan, AB içindeki serbest dolaşım bölgesi Schengen'e üye olmasına rağmen, bu uygulama kapsamında Türk vatandaşlarının ek bir Schengen vizesi başvurusu yapmalarına gerek olmayacak. Aynı şekilde, Yunanistan'dan diğer Schengen ülkelerine geçişleri de bu vizeyle mümkün olmayacak.

UYGULAMANIN GEÇERLİ OLDUĞU ADALAR ŞU ŞEKİLDE;

Uygulamanın geçerli olduğu adalar arasında Rodos, Midilli, Limni, Sakız, Sisam, İleryoz, Kalimnos, İstanköy, Sömbeki ve Meis bulunuyor. Ayrıca, bazı küçük adalarda da kapıda vize uygulamasının Haziran ayında başlatılması planlanıyor.

Yunanistan'da kapıda vize dönemi başladı: 7 günlük turist vizesiyle gidilecek - Resim: 3

'YENİ SİSTEM HAZIR'

Rodos Liman Fonu Başkanı Vassilis Vayiannakis, uygulamanın ilk gününde yaptığı açıklamada, "Yeni sistem hazır. Türk ziyaretçilerden yoğun bir talep var. Bugün için beklenen tekne sayısına ulaşılmadı. Ancak, bu hafta içerisinde tekne seferlerinin başlayacağını belirtmek isterim" dedi. Ayrıca, Türk ziyaretçiler için Rodos adasında yeni bir vize terminali açıldı ve ziyaretçi akınının beklendiği Midilli'de liman tadilattan geçirildi.

Yunanistan'da kapıda vize dönemi başladı: 7 günlük turist vizesiyle gidilecek - Resim: 5

YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK

Başbakan Kiryakos Miçotakis ise uygulamanın turizmi canlandıracağını ve yoğun olmayan dönemlerde de ziyaretleri teşvik ederek yerel ekonomilere yardımcı olacağını belirtti. Hızlı vize işlemlerinin sadece yaz aylarında değil, yıl boyunca geçerli olacağını da vurguladı.

Yunanistan'da kapıda vize dönemi başladı: 7 günlük turist vizesiyle gidilecek - Resim: 7

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.