İstanbul’dan bu dört ülkeye uçmak isteyene vize şartı! 15 Nisan’da başlayacak

İstanbul’dan bu dört ülkeye uçmak isteyene vize şartı! 15 Nisan’da başlayacak
İstanbul Havalimanı üzerinden dört ülkeye transit geçmek isteyenlere elektronik havalimanı transit vize şartı getiriliyor. Uygulama 15 Nisan’dan itibaren başlayacak.

Türkiye’den dört ülkeye geçişle ilgili karar alındı. Transit şekilde İstanbul’dan Meksika, Kolombiya, Panama ve Venezuela ülkelerine transit geçiş yapmak isteyen 10 ülkenin vatandaşı yeni uygulamayla karşı karşıya kalacak. Bu kişiler önceden transit şekilde 4 ülkeye geçişi sağlayabiliyorken artık elektronik transit vize ile İstanbul aktarmalı uçuş gerçekleştirebilecekler. Peki, elektronik transit vize şartı ile geçiş yapması gereken ülkeler hangileri olacak?

BU ÜLKELER TRANSİT VİZE İLE İSTANBUL’DAN UÇUŞ YAPABİLECEK

Türkiye’nin düzensiz göç alımı nedeniyle transit olarak Orta ve Latin Amerika ülkelerine geçişlerde sınır tanıyan yeni uygulama 10 ülke vatandaşı için geçerli olacak.

Hindistan, Afganistan, Nepal, Gine, Burkina Faso, Çad, Kamerun, Somali, Moritanya ve Yemen vatandaşları için geçerli olacak uygulama gereği, İstanbul’dan havayoluyla transit şekilde Venezuela, Panama, Meksika ve Kolombiya’ya geçişler için elektronik transit vize şartı olacak.

Uygulamanın amacı, Türkiye’nin aldığı düzensiz göç sebebiyle göçmenlerin Orta ve Latin Amerika ülkelerine yönelmelerini ve artışı önlemek olarak değerlendiriliyor.

İSTANBUL’DAN TRANSİT VİZE UYGULAMASI NASIL OLACAK?

Uygulama için geri sayım başladı. 15 Nisan itibarıyla başlayacak olan vize şartı, İstanbul Havalimanı’ndan belirtilen ülkelere transit olarak seyahat gerçekleştirmek isteyen yolcuları kapsayacak. Bu yolcular elektronik transit vizesi alarak yolculuklarını 4 ülkeye gerçekleştirebilecekler.

294af5aac5fc2d96526e6f11db5adc29.jpg

Uçuş yapabilmek için yolcuların elektronik transit vize belgelerinin çıktılarını yanlarında bulundurmaları zorunluluğu bulunuyor.

Elektronik transit vizesi, Dışişleri Bakanlığı'nın "evisa.gov.tr" portalından ücretsiz ve çevrim içi şekilde alınabilecek.

Yolcular bu vizeyi alırken kişisel bilgilerini, konaklayacakları adres bilgilerini ve bilet numaralarını doğru şekilde kaydetmeleri gerekiyor.

İstanbul Havalimanı uluslararası transit yolcu geçiş salonundaki vize noktalarından yolcuların vize kontrolleri gerçekleştirilecek, ardından güvenlik kontrolünden geçen yolcular gidiş katına çıkabilecekler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.