Kapıdan vize uygulaması için geri sayım başladı 'Binlerce kişi oraya gitmeyi dört gözle bekliyor'

Kapıdan vize uygulaması için geri sayım başladı 'Binlerce kişi oraya gitmeyi dört gözle bekliyor'
Vatandaşların 9 günlük bayram tatilinde çıkmak istedikleri seyahat belli oldu. Avantajları ile dezavantajları neler?

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 9 günlük bayram tatilinde yurt dışına gitmek isteyenler için en popüler seçeneğin kapıda vize uygulamasına başlayacak olan Yunan Adaları olduğundan bahsetti.

Kapıdan vize uygulaması verecek Yunan Adaları için geri sayım başladı. Yavuz, 1 Nisan itibarıyla Yunan Adaları’na kapıdan vize ile gidilebileceğinin altını çizdi ve birçok kişinin bayramda burayı tercih etmek istemesi sebebiyle önerilerde bulundu.

vize-lbpg-cover.jpg

AVANTAJLARI KADAR DEZAVANTAJLARI DA VAR

Yavuz, Türkiye’deki alternatif tatil bölgelerine göre Yunan Adaları’nda yapılacak tatilin avantajları ve dezavantajları olduğundan bahsetti. Yavuz, Nisan ayında adalarda turizm sezonunun Türkiye’deki kadar hareketli olmadığını söyleyerek birçok yerin tadilatta veya kapalı olabileceğini belirtti.

2332.jpg

Öte yandan adalarda kapıda vize uygulamasıyla tatil yapmak isteyenler için bu uygulamanın nasıl olacağından bahseden Yavuz, “Kapıda vize uygulaması prosedürleri var, konsolosluk için evrakın hazırlanarak kapıda verilmesi gerekiyor. Vize için 60 euro ödenmesi gerekiyor. Feribot ulaşımı için adadan adaya, güne ve saate göre değişmekle birlikte 40-80 euro arası bir maliyeti düşünmek lazım. İyi bir 4 yıldızlı otelde günlük kişi başı oda kahvaltı 50-70 euro konaklama için bütçelemek lazım. Çok daha yüksek ve daha düşük fiyatlarda konaklama tabii ki mümkün.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Nisan ayında henüz denize girilme mevsimi olmadığını söyleyen Yavuz, otellerin Türkiye’deki gibi tam teşekküllü olmayacağından bahsetti. Bunun için araç kiralamanın ve gezmenin daha iyi bir tercih olabileceğini de önerdi. Benzin fiyatlarının pahalı olduğunu ancak mesafelerin kısa olduğunu da vurguladı.

hxhbkypmkk2llz3lzooaag-001.webp

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ADALAR BELLİ OLDU

Kapıda vize uygulaması kararını uygulamaya koyan Yunan adalarından en çok tercih edilenlerini de açıklayan Yavuz, birçok kişinin 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini bu adalarda geçirmek istediğini ifade etti. En çok tercih edilen adalar ise Midilli, Sakız, Rodos, Kos ve Meis oldu.

Türk vatandaşlarının yaklaşık 16-17 bininin yurt dışı tatili planlayarak bu bölgeyi seçtiklerini söyleyen Yavuz, en ucuz ve kolay vize alınması sebebiyle rakamların artacağından bahsetti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.