Toplu ulaşım kartları tek tek iptal ediliyor 'O ilde resmen başladı'

Toplu ulaşım kartları tek tek iptal ediliyor 'O ilde resmen başladı'
O ilde oplu taşımada yeni döneme geçilirken kartlarda tek tek iptal edildi.

Menemen Haber'de yer alan habere göre; Kayseri'de toplu taşımada yeni döneme geçildiği ve tüm ulaşım kartlarının iptal edildiği öne sürüldü. Tüm Türkiye'de toplu taşımada yeni döneme başlandığı da belirtildi. Yetkiler tarafından ise açıklamalar önceden gelmişti.

YENİ KART DÖNEMİ

Tüm illerde ayrı kart kullanımı seyahat eden kişileri zor durumlara düşürüyordu. Yetkililerden ise tek kart dönemine geçirildiğine dair duyurular ise yapılıyor. Türkiye Kart Projesi ile 2024 yılıyla beraber ülkenin yüzde 50'sinden fazla kişiyi planlanıyor. PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, bir sonraki yıl ülkenin büyük bölümünde yeni sisteme geçişin sağlanacağını açıklamıştı.

toplu-ulasim-3.webp

“DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR KART”

Türkiye Kart'ın toplu taşıma kartlarının devreye girmesinin ardından Gülten, bu projeyle beraber vatandaşların gittikleri her şehir için ayrı bir kart kullanımı zorunluluğu kaldırdıklarını söyledi. Proje yalnızca bir toplu taşıma kartı olmadığına değinen Gülten, belediyelerin kendi kartlarını çıkarmaya devam ederken Türkiye Kart özelliği eklenerek bu projenin dünyada eşi benzeri olmayan teknoloji geliştirildiğinin altını çizdi.

toplu-ulasim-2.webp

“KULLANIMDAN KALKACAK”

Türkiye Kart ekosisteminin kare kod ve cep telefonlarında ödemeler desteklenirken PTT AŞ Genel Müdürü Gülten, mevcut kartlarının Türkiye Kart'ın kullanılmasının yaygın olmasıyla ilerleyen süreçle beraber entegrasyon sonrasında kullanımdan kalkacağı duyurdu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.