İstanbul’un ulaşımında yeni dönem '1 Nisan’da başlayacak'

İstanbul’un ulaşımında yeni dönem '1 Nisan’da başlayacak'
İstanbul’da metrobüs ulaşımında yeni bir dönem açılıyor. Bu yenilikle birlikte daha fazla tasarruf edilecek.

Ulaşımdaki yenilik tüm İstanbulluları ilgilendiriyor. Özellikle metrobüs kullanan İstanbullu için önemli olan yeni dönemin 1 Nisan’da başlaması planlanıyor. İstanbul’da artık elektrikli metrobüsler hizmet verecek. Bunun için ilk adım atılıyor ve 1 Nisan 2024 tarihinde test sürüşüne başlayacak.

g2czulxdpekwuvkdqw-ehw.webp

METROBÜS HATTINI RAHATLATIP TASARRUF SAĞLAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) aktarılan bilgilere göre, Beylikdüzü'nden Kadıköy Söğütlüçeşme’ye kadar 52 kilometrelik hatla 2 kıtayı birbirine bağlayan metrobüs, günde yaklaşık 1 milyon yolcunun ulaşımını sağlıyor.

Metrobüs hattının yoğun olarak işlemesi sebebiyle İBB, hattı rahatlatmak için yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda planlanan elektrikli metrobüslerin test sürüşleri ise 1 Nisan’da başlıyor.

kapak-141638.jpg

Elektrikli ve çevre dostu olan bu metrobüslerin yüksek teknolojik donanıma sahip olacağı açıklandı. Sessiz çalışma performansının kentteki gürültü kirliliğinin önüne geçeceği de vurgulandı. Öte yandan yolcu kapasitesi 420 olan metrobüslerin 100 bin kilometrede 2,5 milyon lira yakıt tasarrufu sağladığı da belirtildi.

Dizel metrobüslere kıyasla elektrikli metrobüslerin yüzde 60 oranında yakıt tasarrufu sağlayacağı bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.