Ulaşım artık ücretsiz oldu 'Binlerce öğrenciye müjdeli haber

Ulaşım artık ücretsiz oldu 'Binlerce öğrenciye müjdeli haber
Gaziantep'te bulunan öğrencilere sevindiren haber geldi. Ulaşım tamamen ücretsiz oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Başkan Fatma Şahin'in öncülüğünde, Bilişim AŞ ile Genç Gaziantep Uygulaması aktive edildi.

Bu uygulama ile öğrencilerin ulaşım sorunlarına çözüm getirilmesi hedeflenirken, her üniversite öğrencisine 22 ücretsiz biniş imkanı sağlanmış oldu. Gaziantep'te son iki yılda şehir içi toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanan öğrenci sayısı 146 bin 516'ya ulaştı.

gaziantep-buyuksehir-ogrencilere-ulasim-destegini-surduruyor-2-1708948225.jpgBu destek, büyükşehir için 12 milyon 629 bin 518 TL'ye mal oldu ancak öğrencilerin ulaşım masraflarını azaltarak eğitimlerine daha kolay erişmeleri sağlandı.

Ayrıca, daha önce düzenlenen bir etkinlikte Emekli Kart tanıtılmıştı. Bu kartla birlikte emekli vatandaşlara çeşitli avantajlar sunulacak.

gaziulas-otobus-genel-2-1706861433.jpgİçme suyu, ilan ve reklam vergileri ve belediyeye bağlı sosyal tesislerde yüzde 20 indirim gibi birçok avantajın yanı sıra, Gazi Konut projelerinde özel yüzde 20 konut kontenjanı tahsis edilecek.

Ayrıca, Haydi Sofraya Lokantaları'nda ve çeşitli mağazalarda da emeklilere özel indirimler uygulanacak, doğalgaz tesisatı desteği başvurularında öncelik tanınacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.