Schengen vizesi başvuru sistemi tamamen değişti 'Bugün itibariyle uygulanmaya başladı'

Schengen vizesi başvuru sistemi tamamen değişti 'Bugün itibariyle uygulanmaya başladı'
Son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Avrupa ülkelerinden Schengen vizesi almak konusunda zorluklar yaşarken, Almanya'nın Türkiye'deki temsilciliği ve iData tarafından işleri kolaylaştıracak yeni sistem açıklandı.

Avrupa ülkelerinden Schengen vizesi almak isteyen bireyler, uzun süreler boyunca randevu alabilmek için beklemek zorunda kalmaktaydılar. Ancak Almanya'nın vize başvuruları için yeni bir sistem kullanacağı söylentileri dolaşsa da net bir açıklama henüz yapılmamıştı.

ALMANYA SCHENGEN VİZESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR 2024?

Almanya, vize başvurularının artık iki aşamalı olacağını duyurdu. Bundan sonra Almanya'dan Schengen vizesi başvurusu yapacak Türk vatandaşları, iki aşamalı bir süreci tamamlayacaklar.

Vize başvurusu yapmak isteyen bireyler, ilk olarak Türkiye'deki Almanya temsilciliklerinin internet sitelerinde bir kayıt oluşturacaklar. Bu kayıt işleminden sonra, başvuru tarihlerine göre sıralanarak randevu verilecek. Almanya Büyükelçiliği resmi olarak yeni sisteme geçtiğini duyurdu ve bu uygulamanın uzun süren randevu süreçlerini ortadan kaldıracağını belirtti.

Randevu alındıktan sonra süreç aynı şekilde devam edecek. Başvurular, Almanya'nın hizmet sağlayıcısı iDATA aracılığıyla yapılacak ve randevu bekleme listesine ücretsiz olarak kayıt olunabilecek.

3528684-1200x627.jpg

ÖDEMELER İÇİN SÜRE VERİLDİ

iDATA tarafından gönderilen randevu onayı e-postası alındığında, hizmet ücretinin ödenmesi için 48 saatlik bir süre verilecek.

SCHENGEN VİZESİ iDATA RANDEVUSU NASIL ALINIR?

iDATA'nın internet sitesinde de Schengen vizesi başvuruları için yeni sisteme geçildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, 18 Mart 2024 tarihi itibarıyla randevuların yalnızca Almanya'nın Türkiye'deki yurtdışı temsilciliklerinin internet sitesinde bulunan kayıt sistemi üzerinden alınabileceği bildirildi.

Vize başvurusu yapacak olanlar, bugünden itibaren Türkiye'deki Alman Dış Temsilciliğin randevu bekleme listesine kayıt olacaklar ve e-posta ile onay bekleyecekler.

asdfadsgfa.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.