YSK Van'ın akıbetini belirledi 'Mazbata AKP'li adaya verildi'

YSK Van'ın akıbetini belirledi 'Mazbata AKP'li adaya verildi'
YSK, seçilme hakkı geri alınan Abdullah Zeydan'ın yerine AKP adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olduğunu duyurdu.

YSK, seçilme hakkı geri alınan Abdullah Zeydan'ın yerine AKP adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olduğunu duyurdu.

DEM Parti, Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından mesai bitimine 5 dakika kala yapılan itiraz üzerine geri alındığı açıklandı.

Yüksek Seçim Kurulu, (YSK), seçimi kazanan Abdullah Zeydan'ın yerine AKP Adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak paylaşıldı.

abdulahat-arvas-kimdir-kac-yas-1705568725-ait2pf.webp

NE OLMUŞTU?

Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın, Adalet Bakanlığı'nın mesai bitimine 5 dakika kala yaptığı itiraz sonucu kazandığı memnu hakkının iadesi geri alınmıştı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından yapılan açıklamada, bu durum "Van halkının iradesini yok sayan bir anlayışın ürünü" olarak belirtmiş ve "Van halkı, Büyükşehir Belediyesi dahil toplamda 14 belediyenin tümünü DEM Parti’ye kazandırmış, İl Genel Meclisinde ise büyük farkla birinci parti haline getirmiştir" dedi.

Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının iadesi kararının iptal edildiği belirtilen paylaşımda "Zeydan, Van’da halkın büyük çoğunluğunun desteğini alarak seçilmiştir. Ancak 29 Mart 2024 Cuma günü mesai bitimine 5 dakika kala, seçime iki gün kala Adalet Bakanlığı idari bir karar ve yazıyla, 2022 yılında memnu haklarını alan ve tüm yasal denetimlerden geçen Zeydan’ın memnu haklarına itiraz etmiştir" denilmişti.

792467image1.jpg

DEM Parti'nin açıklamasında şu ifadeler yer verilmişti;

"Abdullah Zeydan Van halkının Büyükşehir Belediye Eş Başkanıdır. Herkesi bu gerçeğe saygı duymaya davet ediyoruz. Alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmelidir"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.