Sinem Dedetaş'a devir teslimi yapmadan Üsküdar Belediyesi kapandı 'Ne oluyiii burada ya?'

Sinem Dedetaş'a devir teslimi yapmadan Üsküdar Belediyesi kapandı 'Ne oluyiii burada ya?'
Üsküdar'da yerel seçim sonuçlarının ardından kazanan isimlerden biri olan Sinem Dedetaş, AK Parti adayı Hilmi Türkmen'i geride bırakarak belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

Üsküdar Belediyesi'ne giden bir karadenizli vatandaşın çektiği ilginç görüntüler ise sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

31 Mart seçimleri, Üsküdar ilçe belediyesinin AK parti'den CHP'ye geçişine tanıklık etti ve bu süreç, Sinem Dedetaş'ın %49,90 oy olarak belediye başkanı seçilmesiyle sonuçlandı. Hilmi Türkmen'e karşı %7'lik bir farkla kazanan Dedetaş'ın başarısı, dikkatleri üzerine çekti. Ancak, belediyenin el değiştirmesinden sonra çekilen bir video, ilginç anları gözler önüne serdi.

Görüntülerde, belediye binasında hiç personel olmadığı göze çarptı. Videoyu çeken kişinin mizahi yorumları ise izleyenleri güldürdü. Mazbatasını henüz almayan Dedetaş'ın seçim sonrası Üsküdar'da nelerin değişeceği merakla beklenirken, belediye binasının boş oluşu sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

bomboş

"Üsküdar Belediyesi'ni kapatmışlar ya. Bir tane adam yok müdürlüklerde. Ne memuru ne amiri kimse yok. Ne oluyi burada ya. Sadece temizlik görevlileri var onlara soruyorsun, 'abi herkes izinli' diyor." sözleri, yaşanan ilginç durumu özetledi.

Sinem Dedetaş, başarılı bir mühendislik geçmişine sahip. İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği'nden mezun olan Dedetaş, yüksek lisansını da aynı alanda tamamladı. Gemi inşaatı, işletmeciliği, enerji verimliliği ve benzeri alanlarda çalışmalar yapan Dedetaş, özellikle Haliç Tersanesi'ndeki başarısıyla biliniyor.

1323

Haliç Tersanesi'nin AVM yapılmasına karşı çıkması ve ardından Ekrem İmamoğlu tarafından Şehir Hatları'na genel müdür olarak atanması, Dedetaş'ın kamuoyundaki tanınırlığını artırdı.

Tersanenin cirosunu 1 milyon TL'den 130 milyon TL'ye yükselterek büyük bir başarı elde eden Dedetaş, Üsküdar'da da 7 puanlık bir farkla seçimi kazanarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

ÜSKÜDAR'DA 7 PUANLIK FARK ATTI

Dedetaş, 31 Mart'ta yapılan seçimlerde AK Parti adayı Hilmi Türkmen'e 7 puan fark atarak seçimi kazandı.

Screenshot_10

Üsküdar'da seçim sonuçlarının açıklanması sonrası oluşan tablo şu şekilde:

CHP: %49,90
AK Parti: %42,37
Yeniden Refah Partisi: %2,15
Zafer Partisi: %2,07

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.