Kadın hakimden Süleyman Soylu'ya tokat gibi cevap 'Seçim akşamı kimsenin bilmediği olay gün yüzüne çıktı'

Kadın hakimden Süleyman Soylu'ya tokat gibi cevap 'Seçim akşamı kimsenin bilmediği olay gün yüzüne çıktı'
CHP’li Millet Vekili Gökhan Günaydın, oy farkının az olduğu Gaziosmanpaşa'da ilçe seçim kuruluna gelen eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun oradaki hakimin odasında yaşanan ilginç olayı anlattı.

2024 yerel seçim sonuçları ile birlikte Türkiye’de yeni bir dönem de resmen başlamış oldu. Seçimlerin gerçekleştirildiği 31 Mart günü yaşandığı öne sürülen ve gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın gündemi sarsan bu iddianın sahibi olarak karşımıza çıktı. CHP’li vekil katıldığı bir canlı yayında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun odasına gittiği hakime, “Beni gördüğünüzde niye ayağa kalmadınız” dediğini söyledi.

31 Mart gecesi oy farkının az olduğu İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinden yaptığı “Gece saat 04:00, yer Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu. Ne hak yeriz, ne de hakkımızı yediririz!" paylaşımı sorulan Günaydın, “Bu fotoğraf o kadar anlamlı ki, İstanbul'da 39 ilçe var, milletvekillerimizin tamamını, milletvekili olmayan Parti Meclisi üyelerimizi ilçelerin tamamına dağıttık ancak yetmedi. Geçmişte milletvekilliği yapmış bazı arkadaşlarımız var, en son kurultayda birisi 'A'yı, birisi 'B'yi desteklemiş, hepsine ayrı ayrı telefon ettim beni reddeden bir kişi bile çıkmadı" şeklinde konuştu.

1000 oy farkla CHP'nin önde olduğunu belirten Günaydın, sözlerine şöyle devam etti:

“Gaziosmanpaşa'da kim vardı? Namık Tan. Bizim Washington Büyükelçimizdi. Namık Bey'e dedim ki, 'Gaziosmanpaşa'ya gider misiniz?', o da 'Ne demek, memnuniyetle giderim' dedi. Biz niye oraya gitme ihtiyacı duyduk? Sabah saat 04.00, 1000 oy farkla Gaziosmanpaşa'da kazandık, AK Parti itiraz ediyor, sandıklar yeniden sayılıyor. Burada gördüğünüz torbalar, bazıları hala geliyor salona, bazıları ise yeniden sayım için ayrılıyor. Hem buralara nezaret etmeliyiz hem de o torbalara kirli ellerin uzanıp da oyları değiştirmesine engel olmalıyız. Biz bunların tamamının ıslak imzalı tutanaklarını almışız, tamamını taramışız, dijital ortama aktarmışız. Artık orada hiç kimse üç kâğıtçılık yapamaz. Geriye tek bir şey kalıyor. İtirazla o torbaların içindeki oyları değiştirirlerse, itirazla yapılan tutanaklarda bu sonuçlar değiştirilebilir. O halde benim bunu engellemem lazım.”

SÜLEYMAN SOYLU BİZDEN 1 SAAT ÖNCE GELMİŞ

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu'nun da Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu'na geldiğini ve kuruldaki hakimle bire bir görüştüğünü belirten Günaydın, “Üstelik de oraya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bizden 1 saat önce gitmiş. Biraz önce ‘araçsallaştırılmış’ yargıyı, hakimi ve savcıyı eleştirdim ya, orada da bir arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Kendisini tanımam, bir kadın hakim. Odasına giriyor Süleyman Soylu. Hakim, 'Buyrun' diyor. Süleyman Soylu da Hakime diyor ki, 'Beni gördüğünüzde niye ayağa kalmadınız?' Kadın hakim de diyor ki, 'Çünkü ben hakimim'. Kutlamaya gitsem yanlış anlaşılacak diye kutlamadım. Hakimin yaptığı çok önemli bir şey. Hala Cumhuriyet'in böyle hakimleri var.” İfadelerini kullandı.

Soylu'nun ilçe seçim kurulunda olduğunu öğrendikten sonra Gaziosmanpaşa'ya gittiklerini ifade eden Günaydın, “Biz ilk olarak il başkanlığındaydık, bunu duyunca il başkanı Özgür Çelik ile hemen Gaziosmanpaşa'ya gidelim dedik. Oradaki baskıyı görünce milletvekilimiz Ali Gökçek, Pendik'teydi. 'Rica ediyorum Gaziosmanpaşa'ya geçin' dedim. Biz oraya ulaştığımızda 3 milletvekilimiz kapı gibi orada duruyordu. Onların yanına 2 milletvekili ve 1 il başkanı daha geldi, hadi çalsınlar bakalım.” Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.