O ilde bakanlık kararıyla acil olarak iptal edildi ‘Beklenmedik flaş karar'

O ilde bakanlık kararıyla acil olarak iptal edildi ‘Beklenmedik flaş karar'
O ilde beklenmedik bir karar verildi. Acil olarak iptal edildi.

Türkiye’de birçok ilde petrol arama çalışmaları son sürat devam ediyor. Şirketler aldıkları ruhsatlarla birlikte arama yapılacak bölgede büyük paralar yatırarak kuyu açıp petrol arama faaliyetleri yürütüyor.

Bir ilde ünlü şirketin arama ruhsatı apar topar iptal edildi. Sakarya'daki petrol arama çalışmalarını sürdüren şirketin arama ruhsatı iptal edildiği öğrenildi.

Sakarya’da Norm Ambalaj AŞ’nin iki adet petrol arama ruhsatı bulunuyor. Bakanlık kararıyla iptal edildi.

2350246-620x349.jpg

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Norm Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Sakarya il sınırları içerisinde sahip olduğu AR/NRM/K/G24-c1, c2 ve AR/NRM/K/G25-d1, d2 pafta numaralı petrol arama ruhsatlarının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın oluruyla iptal edildiğini kamuoyu ile paylaştı.

ZARAR GÖRENLERİN BAŞVURU YAPMASI GEREKİYOR

Norm Ambalaj AŞ’nin iptal edilen ruhsatları sebebiyle üstlendiği mükellefiyetlerin yerine getirilmemesinden zarar görenler olduysa, durum karşısında aldıkları zarar ve hasara ait tazminatın, şirketin teminatından karşılanabilmesi için, bir yıl içerisinde yetkili mahkemeden kesinleşmiş bir karar alarak MAPEG’e başvuruda bulunmaları gerekiyor.

benzin-petrol-650-3.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.