Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği haber geldi 'Derin bir 'Oh' çekecekler'

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği haber geldi 'Derin bir 'Oh' çekecekler'
Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği gün geldi çattı. Bayram ikramiyeleri yarından itibaren hesaplara yatmaya başlıyor. İşte haberin detayları…

Emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesi, 2024 yılı için yüzde 50 artış ile 3 bin TL seviyesine kadar yükseltildi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan emekli olan vatandaşlar bu yıl toplam 6 bin TL emekli bayram ikramiyesi alacak.

KİMLER İKRAMİYE ALABİLECEK?

Ramazan Bayramı’nda sayılı günler kala bayram ikramiyelerinden kimlerin faydalanabileceği de milyonların kafasında yer eden en büyük sorulardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Bu kapsamda vefat eden sigortalıların yakınları ile dul ve yetim maaşı alanlar, hisseleri oranında bayram ikramiyelerinden yararlanabilecekler.

EYT’LİLR VE YENİ EMEKLİ OLACAK OLANLAR AMAN DİKKAT!

İkramiye tarihlerinden önce emeklilik başvurusu yapan EYT'liler ya da emekli olmak isteyen sigortalı vatandaşlar da bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek.

2024 yılının Mart ayına kadar başvuru yapan EYT'liler her iki ikramiyeden de yararlanırken, 2024 yılının Mayıs ayının sonuna kadar başvuru yapan emekliler sadece Kurban Bayramı ikramiyesini almaya hak kazanacak.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

3 bin TL olarak hesaplara yatırılacak olan ilk emekli bayram ikramiyesi, Ramazan bayramından önceki hafta olan 2 Nisan - 5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatacak.

Maaş ödemeleri ise her ayın 17 veya 18 olanlara 2 Nisan’da, 19, 20,21,22 olanlara 3 Nisan’da ve 23, 24, 25, 26 olanlara ise 4 Nisan’da ödemeler gerçekleştirilecek.

İKRAMİYELER KAÇ TL OLDU?

Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin TL seviyesine çıkaran yasa, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Emekli bayram ikramiyeleri, artık Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde yılda iki kez, toplamda 6 bin TL olarak emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.