SGK Müşaviri duyurdu 'O emekliler 22 bin 500 TL alacak'

SGK Müşaviri duyurdu 'O emekliler 22 bin 500 TL alacak'
Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, 28 Mart’ta başlayan ödemeler ile birlikte bazı emeklilerin 22 bin 500 lira alacağını duyurdu.

Milyonlarca emekli gözünü maaş promosyonlarına çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamu bankalarının emeklilere en düşük 8 bin TL en yüksek 12 bin TL arasında promosyon ödemesi yapacağını duyurmasının ardından özel bankalarda harekete geçmiş ve promosyon yarışı kızışmıştı.

jhk.jpg

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, emeli maaş promosyonlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede promosyonlara yüzde 50'lik zam geleceğini tahmin ettiğini söyledi.

Yılmaz, kamu bankalarının promosyon ödemelerinin yükseltmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine bu hamleye özel banklarında katıldığını hatırlattı.

Özel bankalarında promosyon ücretlerine yüzde 50 zam yapmasını beklediğini belirten Yılmaz “ Özel bankalarda 15 bin TL civarında olan promosyon ödemelerinin de yüzde 50’lik artışla 22.500 TL’ye kadar yükselebileceğini tahmin etmekteyim.” dedi.

Ayrınca bu miktarın yılın yarısı itibariyle daha da artacağını belirten Yılmaz “Emeklilerimiz her 6 aylık dönemde maaş farklarını aldıkları için bu rakam esnek olup önümüzdeki yarı yıllar kapsamında yukarıya doğru çıkacaktır." ifadelerini kullandı

Kamu bankalarının promosyon ödemeleri de 28 Mart'ta başlamıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.