Dolardaki sert düşüşün nedeni belli oldu 'Eski Baş Ekonomist açıkladı'

Dolardaki sert düşüşün nedeni belli oldu 'Eski Baş Ekonomist açıkladı'
Yerel seçimlerin ardından piyasalarda durumun ne olacağı en merak edilen konulardan biri olurken, Merkez Bankası eski baş ekonomisti Hakan Kara konuyla ilgili çok kritik açıklamalarda bulundu.

31 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimleri AK Parti için pek de iyi geçmemesi, ‘kale’ olarak nitelendirilen pek çok il e ilçeyi kaybetmesi sonrası ekonomide nasıl bir yol izleneceği merak konusu.

Yerel seçim sonrası dolarda düşüş devam ediyor. Dolar/TL 1 Nisan Pazartesi günü 32,43 seviyelerinde başladı, 32 TL'nin altına kadar geriledi ve günü 32.24 TL civarında kapattı.

DOLARDAKİ DÜŞÜŞÜN SEBEBİ BELLİ OLDU

Eski Merkez Bankası baş ekonomisti Hakan Kara resmi X hesabından konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konu ile ilgili olarak Kara, “Dolar kurunun aşağıdaki hareketine anlam vermek için piyasadaki haber akışını inceledim ama pek bir neden bulamadım. Tamam, ben de TL'de biraz değerlenme beklerdim, bu şaşırtıcı değil, ama neden hareket tam 14:40'ta başlıyor anlayamadım.” İfadelerini kullandı.

ekran-alintisi-jpg11.jpg

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, şu anda tatbik edilen ekonomi politikalarının devam etmesi halinde sermaye girişinin tekrar başlaması için yeterli olacağını dile getirdi.

Goldman Sachs, TL'nin önceki aylara göre 'çok daha iyi performans göstereceğini' de sözlerine ekledi.

MERKEZ BANKASINDAN DOLAR TAHMİNİ

Merkez Bankası'nın 2024 Mart ayı araştırmalarının sonucuna göre, yıl sonu dolar kuru beklentisi 40.02 TL seviyesinde iken son araştırmalar neticesinde bu beklenti 40.53 TL seviyesine kadar gerilemiş durumda.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.