Tüm toplu taşıma indirimleri iptal Balıkesir'de kartını basan şoka girdi

Tüm toplu taşıma indirimleri iptal Balıkesir'de kartını basan şoka girdi
Seçim dönemi sırasında öğretmen ve sağlık çalışanlarına toplu taşımayı yüzde 40 indirim yapan ve öğrencilere sınav dönemi ücretsiz taşıyan AK Partili belediye seçimi kaybedince tüm indirimleri iptal etti.

Balıkesir'de seçimlerin hemen ertesinde toplu taşıma kullanan binlerce vatandaş ulaşım indirimlerinin iptal edildiğini görünce şaşkına döndü.

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz seçime yakın bir dönemde toplu taşımada büyük indirimlere gitmişti. Ancak CHP 1950 yılından bu yana Ahmet Akın ile bir ilk yaşayarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandı. Eski başkan Yücel Yılmaz giderayak yaptığı tüm indirimleri iptal etti.

indirimler2.jpg

Hevesleri kursaklarında kalan Balıkesirli vatandaşlar ise mazbatasını aldıktan sonra yeni başkan Ahmet Akın'ın toplu taşımada indirim yapıp yapmayacağına kilitlendi.

İndirimlerin iptal edilmesine ilişkin konuşan toplu taşıma şoförü Gökhan Köse, seçim vaadi olarak verilen indirimlerin geri alındığını söyledi. Gökhan Köse toplu taşıma kartlarında sabah seferleri ile birlikte sorun yaşandığını belirterek "Seçim döneminde vaat olarak verilen memur kartları var, öğretmen, sağlıkçılardan tam ücret kesiliyor. Normalde kartlardan 10 lira kesiliyordu." diye konuştu.

indirimler1.jpg

Belediyenin aradaki farkı geç de olsa kendilerine verdiğini anlatan Köse vatandaşlardan çok tepki aldıklarını, tek tek açıklama yaptıklarını söyledi. Köse amacın ne olduğunu bilmediklerini söyleyerek "Giderayak yine bir sürpriz oldu" diye konuştu.

indirimler5.jpg

Balıkesir’de okuyan üniversite öğrencisi Rabia Gülşah Gültaş ise 3 yıldır sınav dönemlerinde ulaşımdan ücretsiz yaralandıklarını ancak şimdi kartını bastığında indirimsiz ücret düştüğünü söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.