Van diken üzerinde Tüm kentte gösteri ve yürüyüşlere 15 günlük yasak

Van diken üzerinde Tüm kentte gösteri ve yürüyüşlere 15 günlük yasak
Van Valiliği, kentte düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantılarının 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Van'da sandıktan çıkan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın yerine AK P Adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanlığı ilan edilmişti.

Adalet Bakanlığı DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının yapılan itiraz üzerine geri alındığı açıklanmıştı. DEM Parti ise itirazın mesai bitimine sadece 5 dakika önce yapıldığını duyurmuştu. Kentte seçim sonrası gerginlik yaşanmıştı. Van Valiliği 15 gün boyunca kentte gösteri ve yürüyüş yapılmasını yasakladı.

Valilik açıklamasında Van sınırları içerisinde 3 Nisan 2024'ten 17 Nisan 2024'e kadar Valilik ve Kaymakamlığın uygun gördüğü eylemler dışında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarının 2911 Sayılı Kanunun ilgili hükümlerine istinaden yasaklandığı açıklandı.

Karar ile Van'da 15 gün boyunca basın açıklaması, oturma eylemi ve anket düzenlenmesi, stant açılması, imza toplanması, bildiri ve broşür dağıtılması da yasaklandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.