Erdoğan 7 Bakan'ın istifasını isteyecek 'Seçimin faturası kesildi'

Erdoğan 7 Bakan'ın istifasını isteyecek 'Seçimin faturası kesildi'
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve parti yönetimi, alınan kötü sonuçların ardından Kabine'de bir revizyon yapma konusunda harekete geçtiği iddia edildi.

Elipshaber'den Muhammed Vefa'nın haberine göre, 31 Mart seçimlerinin ardından AK Parti'nin ikinci parti konumuna düşmesi, partinin içinde büyük bir rahatsızlık yaratmış durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve parti yönetimi, alınan kötü sonuçların ardından Kabine'de bir revizyon yapma konusunda harekete geçtiği iddia edildi. Toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, yerel seçim sonuçları detaylı bir şekilde ele alınacak ve sorumluların belirlenmesi bekleniyor.

KABİNE BUGÜN TOPLANACAK

cumhurbaskanligi-kabinesi-7-agustos-aa-2089875.jpg

31 Mart yerel seçimlerinde alınan kötü sonuçların ardından AK Parti'de Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda yerel seçim sonuçlarının masaya yatırılması bekleniyor. Kurulduğu günden bu yana ilk kez ikinci parti konumuna düşen AK Parti'de, alınan kötü sonuçların sorumlusu olarak bazı isimlerin masaya yatırılacağı konuşuluyor.

7 BAKANIN İSTİFASINI İSTEYECEĞİ İDDİASI

Kabine revizyonunda ilk değişikliklerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan başlaması planlanıyor. Işıkhan'a yönelik partililer ve vatandaşlar arasında artan eleştiri ve tepkiler, Erdoğan'a ulaşmış durumda. Bu nedenle, Işıkhan'ın görevden alınması gündemde.

Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da görevden alınacağı konuşuluyor. Erdoğan'ın Adalet ve Kültür bakanlıklarının performansından memnun kalmadığı, bu nedenle değişiklik yapmayı düşündüğü belirtiliyor. Ayrıca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın görevden affını sunması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de kabine revizyonunda yer alabileceği konuşuluyor.

İşte AK Parti’de “görevden affı” istenilen isimlerin listesi;

2339302-620x349.jpg

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan

yusuf-tekin-aa-2056116.jpg

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

fahrettin-koca-trt-haber-1566837.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

ekran-goruntusu-2024-04-02-081425.png

Ticaret Bakanı Ömer Bolat

ekran-goruntusu-2024-04-02-081503.png

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

mehmet-ozhaseki-aa-2056125.jpg

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki

mehmet-nuri-ersoy-2109327.jpg

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.