O işletmelere KDV zammı geliyor! Bakanlık oranları şimdiden açıkladı

O işletmelere KDV zammı geliyor! Bakanlık oranları şimdiden açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, yiyecek ve içecek hizmeti sunan kafe ve restoranlarda ve alkollü içecek satan mekanlarda uygulanan KDV oranını artırmaya hazırlanıyor.

Bakanlığı yaptığı çalışmalara göre yiyecek ve içecek hizmeti veren kafe restoran ve benzeri yerlerde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 10’a çıkacak. Alkollü işletmelerde ise KDV oranı yüzde 18'den yüzde 20’ye çıkarılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı lokanta ve kafelerdeki KDV oranına ilişkin bir tebliğ taslağı yayınladı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın tebliğ taslağında KDV oranını düzenleyen maddede değişiklik yapıldı. Değişikliğe göre yiyecek ve içecek satılan işletmelerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20’ye çıkartılacak.

KDV oranlarını artıran tebliğ taslağına ilişkin görüşler alınarak değerlendirilecek. Tebliğin son hali Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yürürlüğü girecek.

ALKOLLÜ İŞLETMELERDE YÜZDE 20 KDV UYGULANACAK

Kahvehane, kafeterya, pastane, hazır yemek şirketleri, büfelerde KDV oranı yüzde 8’den yüzde 10’a çıkarılırken gazino, bar, dans salonu, pavyon, taverna, birahane gibi yerlerde verilen hizmetlere uygulanan KDV oranı yüzde 18’den yüzde 20’ye yükseltilecek.

geliridaresi1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.