Bunu yapan kiracı hem evinden hem 60 bin lirasından oldu: Mahkeme kararı verdi

Bunu yapan kiracı hem evinden hem 60 bin lirasından oldu: Mahkeme kararı verdi
Antalya'nın Kepez ilçesinde kira artışıyla ilgili bir anlaşmazlık, kiracı ve ev sahibi arasında mahkemeye taşındı.

Kiracı, kira artışını kabul etmeyen ev sahibi Ramazan Y. ile aralarında yaşanan anlaşmazlık sonucunda evi boşaltmak zorunda kaldı. Ancak, bu durumun öncesinde ev sahibi, kiracının 5 yıldır kira ödemediği iddiasıyla bir icra davası açmıştı.

Düdenbaşı Mahallesi'nde yaşayan Uğur ve Fatoş Kanık çifti, 5 yıldır oturdukları evdeki kira zammı konusunda anlaşmazlık yaşamaya başladılar. Ev sahibi Ramazan Y., Kanık ailesinin yüzde 25'lik zam artışını kabul etmemesi üzerine evin boşaltılmasını talep etti. Kanık ailesi ise ev sahibinin sürekli rahatsızlık verdiğini, hatta kapı camını kırarak içeri girmeye çalıştığını öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

antalya-kira1.jpg

Bu süreçte ev sahibi Ramazan Y. da, kiracısından 5 yıldır kira alamadığı iddiasıyla icra takibi başlattı. Ancak Kanık ailesi, kirayı elden ödediklerini ispatlayamayınca mahkeme, evin tahliyesine ve 60 bin lira kira bedelinin ödenmesine karar verdi.

Fatoş Kanık, ev sahibiyle kirayı elden ödemeyi anlaştıklarını belirtirken, yaşanan anlaşmazlık sonrasında ev sahibinin noter aracılığıyla icra takibi başlattığını söyledi. Kanık, mahkemenin kendilerine herhangi bir görüş sormadan tahliye kararı verdiğini ve şu anda 60 bin lira ödeme emriyle icralık olduklarını dile getirdi.

kirarar.jpg

Uğur Kanık ise evlerine yapılan saldırıları ve ödedikleri kiraların tekrar istenmesini mağduriyet olarak değerlendirdi.

Kanık ailesinin avukatı Şafak Baysal, müvekkillerinin ev sahipleriyle yaşadıkları anlaşmazlık nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını ve bu sürecin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, ev sahibinin kiracıya karşı borcu yoktur davası açacaklarını ifade etti.

Ev sahibi Ramazan Y. ise kiracı Uğur Kanık'ın eşine darbe iddiasında bulunarak, mahkemenin 5 yıllık kira bedelinin ödenmesi kararını hatırlattı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, yaşanan tartışmanın bazı anlarının kaydedildiği ve mahkemeye sunulduğu da belirtildi.

1622212099715-bb-chttps-www-bbc-com-turkce-haberler-dunya-57285699.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.