Bakanlık binlerce iş yerinin sözleşmesi feshetti

Bakanlık binlerce iş yerinin sözleşmesi feshetti
Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin staj ve çıraklık yaptığı 8 bin 406 işletmenin sözleşmesini, iş sağlığı ve güvenliği şartlarına uygun olmadığı nedeniyle iptal etti.

MEB öğrencilerin staj yaparken ölümle riski ile karşılaştığı 8 bin 406 işletme belirledi ve bu işletmelerin sözleşmesini feshetti.

Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla 2 Şubat 2024'te "Mesleki eğitimde iş sağlığı ve güvenliği" konulu bir genelge yayımlandı.

MEB 81 ilde uygulanan genelge ile işletmelerde öğrencilerin staj yaptığı ve mesleki eğitim aldığı atölye ve laboratuvarların, iş sağlığı ve güvenliği bakımından ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılıp yapılmadığına ilişkin inceleme başlattı.

BİNLERCE İŞLETMENİN HÜKÜMLERE UYMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Hazırlanan raporlara göre, 94 bin 301 işletmeye yönelik meslek birlikleriyle denetimler yapıldı. Çalışma sonucunda bugüne kadar bu işletmelerden iş sağlığı ve güvenliği şartlarına uygun olmayan 8 bin 406'sının sözleşmesi iptal edildi.

YENİ İŞLETMELERE GÖNDERİLECEKLER

Bu işletmelere, gerekli koşullar sağlanana kadar staj ya da beceri eğitimleri için öğrenci verilmeyecek. Sözleşmesi feshedilen iş yerlerindeki öğrenciler, belirlenen sağlıklı çalışma koşulları bulunan yeni işletmelerde eğitimlerini sürdürecek.

Genelge kapsamında diğer yandan 425 bin 821 öğrenci ile 38 bin 697 personel, öğretmen ve yöneticiye iş sağlığı ve güvenliğine yönelik bir dizi eğitim verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.