O imzayı atarken aman dikkat 'Hesabınızdaki paralar anında yok olabilir'

O imzayı atarken aman dikkat 'Hesabınızdaki paralar anında yok olabilir'
PTT AŞ. vatandaşlara dolandırıcılara dair önemli uyarılarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı PTT AŞ, vatandaşları posta dağıtım personeli kılığına giren dolandırıcılara karşı uyardı. Şirket adı ve logosu kullanılarak gerçekleşen çeşitli dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması çağrısında bulunan PTT AŞ, sahte SMS ve e-posta yoluyla yapılan dolandırıcılık artışına dikkat çekti.

Vatandaşlara gönderilen sahte SMS ve e-postalarda, banka ve kredi kartı bilgilerinin yanı sıra kişisel bilgilerin de ele geçirilmeye çalışıldığı belirtildi. Mesajlarda genellikle borç bahanesiyle kişisel bilgilerin istendiği ve sahte borç bakiyesi gösterilerek ödeme talep edildiği ifade edildi.

shutterstock-557026486.jpg

Ayrıca, kargo gönderi takibi adı altında yapılan dolandırıcılık girişimlerine de vurgu yapılan açıklamada, sahte kargo mesajları aracılığıyla adres güncelleme talepleriyle kişisel bilgilere ulaşılmaya çalışıldığına dikkat çekildi.

PTT AŞ tarafından paylaşılan bilgilere göre, son zamanlarda ortaya çıkan yeni bir dolandırıcılık yöntemi de açıklandı. PTT AŞ adıyla posta dağıtım personeli kılığına giren dolandırıcıların, vatandaşların evlerine giderek sahte belgeler imzalattığı ve bu belgelerle çeşitli dolandırıcılık eylemleri gerçekleştirdiği bilgisi verildi.

ptt-uyardi-dolandiricilikta-yeni-yontem-kargo-teslimi-1.jpg

Vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları ve herhangi bir şüpheli durumu hemen ilgili mercilere bildirmeleri önemle vurgulandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.