Mehmet Şimşek canlı yayında ağzından kaçırdı 'Bunu yapan asıl şimdi yandı'

Mehmet Şimşek canlı yayında ağzından kaçırdı 'Bunu yapan asıl şimdi yandı'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, canlı yayında yeni sisteme geçileceğini açıkladı. Bunu yapan uyanıklar asıl şimdi yandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk'te Gece Görüşü programında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçimlerin ardından KDV ve MTV'nin artmayacağı taahhüdünü bir kez daha yineledi. Şimşek, vergi artışlarıyla ilgili spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını belirtti. KDV, MTV ve gelir vergisinin artmayacağını açıkça vurgulayan Şimşek, düşük KDV oranıyla fiş kesilmesinin önlenmesi için yeni POS cihazlarının kullanılacağını duyurdu.

Bakan Şimşek, CNNTÜRK'te yaptığı açıklamalarda şu mesajları verdi:

  • "Harcamaları gözden geçireceğiz ve daha verimli alanlara yönlendireceğiz. Kayıt dışılıkla mücadele ederek ciddi düzenlemeler yapacağız.
  • Kayıt dışılıkla mücadele ederek, bütçe açığını daha kalıcı bir şekilde kontrol altına alacağız çünkü kayıt dışılık, haksızlık demektir.

YENİ POS CİHAZLARI GELİYOR

  • Seçim öncesinde kasıtlı olarak üretilen spekülasyonlar var. Hazirandan itibaren yeni nesil pos makineleri devreye alınacak. Herhangi bir şehrin, çok işlek bir restoranı örneğin. Gün boyu ekmek, su gibi KDV yüzde 1 fiş kesilmiş. Bu makineler, işletmelerin düşük KDV oranlarıyla fiş kesmesini haber verecek.
  • Amacımız, kira sözleşmelerini bundan sonra e-devlet üzerinden yapmak. Son 2 ayda 420 binden fazla denetim gerçekleştirdik ve kira beyannamesinin bu ay sonunda verilmesini sağlayacağız.
  • Maalesef, seçim öncesinde bazı çevrelerin belirsizlik ve güvensizlik yaratma çabası var. Ancak biz, seçim sonrasında beklenmedik adımlar atmamak için orta vadeli programımızı sürdüreceğiz.
  • Vergi ile ilgili tutumuz net. Kurumlar vergisini artırmayacağız. Gelir vergisini artırmayacağız. KDV genel oranları artırmayacağız. İstisnalar varsa, indirimli olanlar var ise bunu gözden geçireceğimizi zaten söylemiştik. Motorlu Taşıtlara ilave bir oran gündemimizde değil."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.