Dolar o tarihte tüm zamanların rekorunu kıracak ‘Ünlü ekonomist bombayı patlattı’

Dolar o tarihte tüm zamanların rekorunu kıracak ‘Ünlü ekonomist bombayı patlattı’
Murat Muratoğlu, doların rekor kıracağı tarihi ve rakamı duyurdu.

Ünlü ekonomist Murat Muratoğlu, doların rekor kıracağı tarihi ve rakamını açıkladı.

Pek çok vatandaş elindeki parayı katlamak için farklı yatırım kollarına yöneliyor. Bunlardan biri ise yükselişi ile 32 seviyesine dayanan dolar oldu. Dolar her geçen gün rekor kırmaya devam ediyor. Son olarak dolar 31.95 seviyesinde işlem görüyor.

MURATOĞLU: TUTMAYA ÇALIŞIYORLAR

Peki doların geleceği konusunda yatırımcıları neler bekliyor? Ünlü ekonomist Murat Muratoğlu, son kritik uyarılarda bulundu. Dolara ilişkin flaş açıklamalarda bulunan Muratoğlu, “Seçim sonuçları açıklandı ve dolar uçtu. Aradan yaklaşık 8 ay geçti ve ekonomi yönetimi değiştirildi. Faizler arttırıldı, ancak dolar yine de serbest bırakılamıyor. Son bir haftadır dolarda bir kalkışma çabası var ve halen devam ediyor. Aynı yöntemle tutma çalışmaları sürüyor” dedi.

dolar-8.jpg

"TÜRK LİRASI GRUPTAN AYRILDI"

Merkez Bankası rezervlerini işaret eden Muratoğlu, iyileşmenin olmadığını belirtti. Muratoğlu, “Geçen yıl -75 milyar dolara kadar çıkmıştı, daha bugün açıklandı -60 milyar doları geçmiş. Tam 7 iş günündeki rezerv kaybı 6.4 milyar dolara ulaşmış ve seçime 3 hafta daha var. WhatsApp'a bakıyorsun, "Türk Lirası gruptan ayrıldı" yazıyor” ifadelerini kullandı.

Dolar için tarih ve rakam veren Muratoğlu, “Doların yılı 40 lira civarında kapatması için ellerinden geleni artlarına koymayacaklar” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.