Dev moda zinciri iflasın eşiğinde 'Ekonomik kriz onları da vurdu'

Dev moda zinciri iflasın eşiğinde 'Ekonomik kriz onları da vurdu'
Alman moda sektöründe kriz devam ediyor. Dev moda zinciri iflas başvurusunda bulundu.

Moda sektörü, Mönchengladbach merkezli bir moda zincirinin iflas başvurusuyla yeniden sarsıldı. Bu sektör, yükselen enerji krizi ve tüketici gücündeki düşüş gibi zorluklarla karşı karşıya.

Almanya'nın moda endüstrisi son zamanlarda ardı ardına gelen iflaslarla zorlu bir dönemden geçiyor. Mönchengladbach'tan bir moda zinciri de iflas başvurusunda bulundu, bu da sektördeki belirsizlikleri artmasına neden oluyor.

Peek & Cloppenburg, Bree, Gerry Weber, Hallhuber ve Galeria Kaufhof Karstadt gibi büyük zincirler geçtiğimiz haftalarda ve aylarda iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı. Merkezi Mönchengladbach'ta bulunan moda zinciri "Sør" da şimdi aynı durumda. Konuyla ilgili ilk haber Textilwirtschaft adlı ticaret portalından geldi.

ÇALIŞANLAR İFLAS SÜRECİNDEN ETKİLENİYOR

Moda markası, geçmişte bir kez iflas etmiş ve 2021'de Van Laack tarafından kurtarılmıştı. Van Laack, şirketi ve kalan 24 mağazayı satın alarak markanın yeniden canlanmasını sağladı.

Şirket, yeniden yapılanma sürecinin öz yönetim altında gerçekleşeceğini duyurdu. Yönetici olarak Duisburglu Streitbörger hukuk firmasının ortağı Sebastian Henneke atandı.

Sør, yeni iflasın temel sebeplerini enerji krizi ve tüketiciler arasındaki satın alma gücünün düşüşü olarak gösterdi. Dükkanlar açık kalmaya devam edecek ve 100 çalışan iflas yardımlarından yararlanacak.

İFLASLARIN SAYISI ARTACAK

Kredi sigortacısı Allianz Trade'e göre, 2024 yılında tüm sektörlerdeki şirketlerin iflaslarında üst üste üçüncü yıl dünya genelinde bir artış görülecek. Hamburg merkezli Allianz iştirakinin ekonomistleri, "Bu eğilim, diğer Avrupa ülkelerinin çoğuna kıyasla gecikmeli de olsa Almanya için de geçerli olacak" tahmininde bulunuyor.

Araştırmaya göre, Almanya'daki şirket iflaslarının sayısı 2024 yılında bir önceki yıla kıyasla yaklaşık %13 oranında artacak. Allianz Trade'in bölge başkanı Milo Bogaerts, bu artışın özellikle 2023'ün ikinci yarısında belirgin bir şekilde başladığını belirtti ve iflas sayılarının bir önceki yılın aynı dönemine göre %25 oranında artarak hız kazandığını dile getirdi.

Bu eğilim doğrultusunda, Allianz Trade analistleri Almanya'da şirket iflaslarının 2024 yılında yaklaşık olarak 20.260'a yükseleceğini tahmin ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.