Lavabolardaki küçük deliğin sırrı çözüldü 'Meğer önemli bir detaymış'

Lavabolardaki küçük deliğin sırrı çözüldü 'Meğer önemli bir detaymış'
Lavabodaki küçük delik ne işe yarıyor diye merak edenlere iyi haber… Meğer çok önemli bir rolü bulunuyormuş. Öğrendiğinize mutlu olacaksınız.

Ellerinizi yıkarken sürekli gözünüze çarpan minik yuvarlak deliğin ne işe yaradığını hiç merak ettiniz mi? Pek bir işlevi yokmuş gibi görünen bu delik olmasaydı yaşamınızı zora sokan durumlar olabilirdi. Peki, sizce ne işe yarıyor olabilir? İşte önemli işlevi…

lavabo1.jpg

KENDİSİ KÜÇÜK AMA ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

Günlük yaşamda lavabomuzda gözümüze çarptığında önemsiz gördüğümüz, bir süre sonra artık görmemeye başladığımız küçük delik olmasaydı çok büyük sorunlar oluşabilirdi.

Lavabolarda gördüğümüz küçük yuvarlak delik, suyun tahliye sürecini düzenlemek adına tasarlanmış bir deliktir. Giderden tahliye edilemeyen suyun delikten kolayca tahliye olmasını sağlayan delik, lavabodaki suyun yüksek seviyelere çıkarak taşmasını önlemek için konumlandırılır.

lavabo2.jpg

BİNLERCE LİRA ZARARDAN KURTARIR

Lavaboda biriken ve tahliyesi yapılamayan durumlarda, bu deliğin konumu sayesinde fazla su delikten aşağı gider. Böylece lavabodan dışarı taşmasını önler. Bu sayede su seviyesi kontrol altında tutulur.

Önemsiz görülüp varlığının nedeni bilinmese de lavabodaki bu küçük delikler aslında büyük bir göreve sahip. Suyun doğru yoldan tahliye edilmesine destek olarak, evinizin su basmasını önler, binlerce lira zarardan korur.

Böylece parkelerin şişmesi, eşyaların zarar görmesi önlenir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.