Meyve soyacaklarındaki küçük deliğin sırrı çözüldü 'Bakın ne işe yarıyormuş'

Meyve soyacaklarındaki küçük deliğin sırrı çözüldü 'Bakın ne işe yarıyormuş'
Hemen hemen her mutfakta bulunan meyve soyacakları pratiklik sağlarken, arkasındaki o minicik delik bakın ne işe yarıyomuş.

Meyve ya da sebzeleri soymak her mutfakta sıkça karşılaştığımız bir işlemdir. Bu işlemi pratik hale getiren ve kolaylık sağlayan soyacaklar, mutfakta vazgeçilmez araçlardandır. Ancak pek çoğumuzun gözünden kaçan, soyacakların uç kısmında bulunan küçük deliklerin aslında ne işe yaradığıdır.

meyve-bicagi.jpg

Bu küçük detay, aslında büyük bir pratiklik sunuyor. Bir ucunda bıçak kısmı bulunan soyacakların diğer ucunda yer alan bu delikler, meyve ya da sebzelerdeki çürük kısımları kolayca çıkarmamıza olanak sağlar.

Bir domatesin, bir patatesin veya herhangi bir sebzenin üzerindeki çürük kısımları çıkarmak, hem zaman alıcı hem de işkenceye dönüşebilir. İşte tam bu noktada devreye giren soyacakların delikleri, bu süreci oldukça basitleştiriyor.

meyve-soyacaklardag.jpg

Elinizdeki meyve ya da sebzeyi soyarken, bu deliği kullanarak çürük kısımları kolayca ayırabilirsiniz. Böylece hem meyvenizi ya da sebzenizi daha temiz bir şekilde hazırlamış olursunuz hem de zamandan tasarruf etmiş olursunuz.

Pratik kullanımın yanı sıra, sağlık açısından da oldukça önemli olan bu detay, mutfak işlerini bir adım daha kolaylaştırıyor.

cok-fonksiyonlu-sebze-meyve-soyacagi-4795-800x800.jpeg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.