Koç Holding ünlü Türk gıda devini sattı 'Yeni sahipleri herkesi şaşırttı'

Koç Holding ünlü Türk gıda devini sattı 'Yeni sahipleri herkesi şaşırttı'
Koç Holding bünyesinde bulunan Tat Gıda’nın satışı resmen tamamlandı. Gıda devinin yeni sahibine ilişkin ortaya çıkan benzerlik büyük şaşkınlık yarattı.

Türkiye’nin en ünlü gıda devleri arasında Tat Gıda’nın paylarının yüzde 49,04'üne denk gelen kısmı ve ayrıca 15 adet kurucu intifa senedinin 80 milyon 915 bin 335,72 dolar bedel ile Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi'ne satışı tamamlandı.

dardanel-ve-yaylanin-teklifi-reddedilmisti-tat-gida-satildi-yeni-sahipleri-bu-kadar-da-olmaz-dedirtti-810779.jpg

Yayla ve Dardanel gibi dünyaca ünlü Türk firmalarında ilgi gösterdiği TAT Gıda’nın satışına ilişkin Koç Holding’den yapılan açıklamada "Bağlı ortaklıklarımızdan Tat Gıda Sanayi A.Ş. (Tat Gıda) paylarının satış süreci ile ilgili olarak 08.01.2024 tarihli özel durum açıklamamızda belirtilen kapanış ön koşullarının yerine getirilmesini takiben; Şirketimiz, Arçelik ve Aygaz dahil Koç Topluluğu şirketleri, Koç Ailesi Üyeleri, Koç Topluluğu ile ilişkili vakıfların sahip olduğu payların Tat Gıda sermayesinin toplam yüzde 49,04'üne denk gelen kısmının ve ayrıca 15 adet kurucu intifa senedinin Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi'ne satışı ile devir ve ödeme işlemleri tamamlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

ŞAŞIRTAN BENZERLİK ORTAYA ÇIKTI

Tat Gıda’nın Memişoğlu Tarım Ürünleri satışının ardından dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Tat Gıda aslında aynı isimli bir başka şirkete satılmış oldu.

dardanel-ve-yaylanin-teklifi-reddedilmisti-tat-gida-satildi-yeni-sahipleri-bu-kadar-da-olmaz-dedirtti-3cff63.jpg

Tat Gıda’nın satışının ardından ortaya çıkan hikâyeye göre 1977 yılında Muş'ta gıda ticaretiyle başlayan ticari hayatına başlayan Memişoğlu şirketi, bugün Mersin, İstanbul, Edirne, İzmir, Konya ve yurtdışında Kırgızistan dahil olmak üzere toplam 9 fabrikada 350 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteriyor. Şirket, bakliyat sektöründe 100 ülkeye yılda 200 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirerek önemli bir konuma sahip.

Yıllık 1 milyon ton üretim kapasitesiyle, Memişoğlu artık sektörde önemli bir marka haline gelmiştir. Şirketin sahibi olduğu marka, Tat adını taşıyor ve yani bir anlamda Koç’un Tat’ını, Mersinli Tat satın almış oldu. Şirketin web sitesine göz attığınızda, sadece isimlerin değil, aynı zamanda logonun ve logodaki karakterin de neredeyse ikiz kardeşler gibi olduğunu fark edeceksiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.