İslam Memiş zarar etme şansları yok diyerek açıkladı 'Parasını o hisselere yatıranlar zengin olacak'

İslam Memiş zarar etme şansları yok diyerek açıkladı 'Parasını o hisselere yatıranlar zengin olacak'
Ekonomist İslam Memiş, borsa yatırımcılarına tavsiyelerde bulunarak para basacak hisseleri açıkladı.

Hafta içerisinde 9 bin 350 puan seviyesine ulaşarak rekor kıran Borsa İstanbul’a yatırımcıların ilgisi sürüyor. Ekonomist İslam Memiş, borsada peş peşe gelen rekorlara dikkat çekerek, en fazla kazandıracak hisseleri açıkladı.

Borsadaki yükseliş ve düşüşlerin genellikle endeks bazlı olduğunu hatırlatan İslam Memiş özellikle yakın gelecekte kar satışlarına bağlı düşüşlerin yaşanabileceğini açıkladı.

borsa-istanbul-1478165.jpg

Memiş, doğru hisse senetlerine yatırım yapmanın endeksin üzerinde bir getiri sağlayabileceğini vurgularken, düşüş hareketlerinde panik satışı yapmanın büyük zararlara yol açabileceği konusunda uyardı.

Memiş, geçtiğimiz yılın son bölümünde borsada sert düşüşlerin yaşandığını hatırlatırken, Borsa İstanbul'un şu an da sadece jeopolitik risklerin artması durumunda gelecek aylarda düşüş yaşanabileceğini vurguladı. Memiş, mevcut piyasa şartlarında ise 2024 yılının borsa için genel olarak yükseliş eğiliminde geçeceğini ifade etti.

Ekonomist İslam Memiş yatırımlarını borsaya yönlendirdiğini ifade ederken yatırımcıların sepet kültürünü benimseyerek tüm yumurtalarını tek bir sepete koymamaları gerektiğini açıkladı. Memiş, orta ve uzun vadeli yatırımcıların Borsa İstanbul'da zarar etme şanslarının olmadığını öne sürdü.

“EN ÇOK BU HİSSELER KAZANDIRACAK”

İslam Memiş, Borsa İstanbul’da en çok kazandıracak hisseleri açıklarken yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

islam-memis.jpg

Memiş, kendi yatırımlarını savunma sanayi, teknoloji ve gıda sektörlerine hisselerine kaydırdığını belirtirken borsaya yeni giren şirketlerden uzak durulması gerektiğini altını çizdi.

Bir yıldan uzun süredir halka açık olan ve bilanço dönemlerinde mali tablolarını eksiksiz şekilde sunmuş hisselerden alım yapmanın güvenli olabileceğini belirten ünlü ekonomist, borsaya yeni katılan ve kurumsal yapıları göreceli olarak zayıf olan şirketlerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

BORSA İSTANBUL 15 BİN PUANI GEÇECEK

İslam Memiş, Borsa İstanbul’un 2024 yılının ikinci yarısında 15 bin puanı geçeceğini öne sürerek, borsa tarafında gelecek düşüşlerin tarihi bir fırsat olacağını yineledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.