Halka arz olan hisseye şok yasak 'Tavan tavan gidiyordu'

Halka arz olan hisseye şok yasak 'Tavan tavan gidiyordu'
Borsa İstanbul tarafından 1'i halka arz olmak üzere 4 hisse hakkında 21 Mart 2024 tarihine kadar yasak ve tedbir kararı alındığı açıklandı.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen yazılı açıklamada Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında geçtiğimiz haftalarda halka arz olarak 8 gündür tavan tavan giden Pasifik Donanım ve Yazılım (PATEK) ile Vestel (VESTL), Garanti Faktoring (GARFA), Euro Kapital Yatırım Ortaklığı (EUKYO) hisseleri hakkında 21 Mart 2024 tarihine kadar yasak veya tedbir kararı alındığı duyuruldu.

Borsa İstanbul tarafından yasak ve tedbir karalarına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Pasifik Donanım ve Yazılım (PATEK) ve Vestel (VESTL) payları 22/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 21/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

borsa-istanbul-1478165-001.jpg

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Garanti Faktoring (GARFA)paylarında 22/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 21/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Euro Kapital Yatırım Ortaklığı (EUKYO) payları 22/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 21/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

EMİR PAKETİ NEDİR?

Emir paketi tedbiri, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması gibi uygulamaları kapsamaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.