Mert Başaran küçük yatırımcılara ‘alın’ diyerek açıkladı ‘Parasını ona yatıran bayram edecek

Mert Başaran küçük yatırımcılara ‘alın’ diyerek açıkladı ‘Parasını ona yatıran bayram edecek
Ünlü ekonomist Mert Başaran küçük yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu.

Ünlü ekonomist Mert Başaran, yatırımcılara hisse senedi fonlarına ilişkin kritik uyarıda bulunurken kazandıracak fonları da açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek amacıyla farklı yatırım kollarını tercih ediyor. Bunlardan biri de hisse senedi fonları oldu. Çoğu uzman isim hisse senedi fonlarında yükselişe dikkat çekiyor.

BAŞARAN: GÜÇLÜ ŞİRKETLERİ HEDEF ALIN

Ünlü ekonomist Mert Başaran ‘küçük yatırımcının portföyünde kaç hisse olmalı?’ sorusuna çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başaran, “Mutlaka minimum 20 tercihen 30 tane şirketten küçük paralarla hisse alırım” şeklinde cevapladı.

Sepetin dengeli olmasının gerekliliğinin altını çizen Başaran, “Hisse senedi alımı yapmaktansa hisse senedi fonlarını alın. Tek bir fona kesinlikle para yatırmayın, güçlü şirketleri hedef alın. Koç Grubu, ASELSAN, gibi batma ihtimalinin olmayacağı şirketlere yatırım yapacaksınız” dedi.

mert-basaran.png

HİSSE SENEDİ NEDİR?

Hisse senedi fonu, birikimlerini yüksek piyasa değerine sahip büyük şirketlerin hisse senetlerinde değerlendirmek isteyen yatırımcıların tercih edebileceği bir fon olarak tanımlanır. Hisse senetlerine yüksek oranda yatırım yapılarak ve hisse senedi piyasasındaki fırsatlardan yararlanarak uzun vadede tasarrufların büyümesi de amaçlanıyor. Yatırım fonları, bankalar ve diğer finansal kuruluşlar üzerinden hesap oluşturularak alınabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.