Kamu işçilerine seyyanen zam sürprizi

Kamu işçilerine seyyanen zam sürprizi
Kamu işçilerini sevindirici haber Kayabaşı'ndan geldi.

Kamu Çerçeve Protokolünde (KÇP) yer alan düzenlemeleri ile kamu işçilerinin ücretlerine 31 Aralık 2023'te yüzde 32,57 oranında artış yapılmıştı. 29 Ocak 2024'te imzalanan ek protokol ile yüzde 32,57'lik zammın, yürürlük süresinin ocak ayından sonra başlayan tüm toplu iş sözleşmelerinin ücret zammı dönemlerinde uygulanacak.

MAAŞLAR ERİDİ

Ancak hayat pahalılığı ile kamu işçilerinin zamlı aldığı maaş erimeye ise devam ediyor. Birçok kamu işçisi sosyal medya hesabı üzerinden seyyanen zam artışı istediklerinin altını çiziyor. Bu iyileştirilmenin olması yönündeki beklentiler ise artmaya başlandı.

seyyanen-zam.jpg

KAYABAŞI: YÜZDE 49,25 OLABİLİR

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kayabaşı, yeni bir düzenleme ile toplumun tüm kesimlerine yapılan yüzde 49,25'lik artışın tüm kamu işçilerine yansıtılabileceği yönünde olduğunu aktardı.

KAMU İŞÇİLERİ SEYYANEN ZAM İSTİYOR

Yaşar Usta X hesabı üzerinden yapılan "Kamu İşçileri: Zam istiyoruz, derdimiz geçim! Türk-İş Başkan Yardımcısı: Olmaz. Sarı sendikaların #işçiye verdikleri cevapları kabul etmiyoruz! Kamu işçileri, çıkarlarını düşünerek hareket eden, koltuk hırslarına kapılmış sendikacılara karşı ses çıkarıyor ve hakkını arıyor. Seyyanen zam hemen şimdi!" bir paylaşım dikkat çekti.

yasar-usta-seyyanen-zam-kamu-iscileri.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.