Rekabet Kurumu'ndan flaş atak 'Ünlü markaya dev ceza

Rekabet Kurumu'ndan flaş atak  'Ünlü markaya dev ceza
Rekabet Kurumu, Nestle Türkiye'ye 346,9 milyon TL idari para cezası kesti.

Rekabet Kurumu, Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ'nin, distribütörlerinin yeniden satış fiyatlarını belirleyerek ve bölge/müşteri kısıtlamaları getirerek 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği iddialarını incelemiş ve soruşturmayı tamamlandı.

1665482643641-rekabet-kurumu-1.jpgKurumdan açıklamasına göre, Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ'nin 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği tespit edilmiş ve bu nedenle şirkete idari para cezası verilmesine karar verildi.

Rekabet Kurum'un açıklamasına göre:

"Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ'nin distribütörlerinin yeniden satış fiyatlarını belirlemek ve bölge/müşteri kısıtlamaları getirmek suretiyle 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği,

Bahsedilen uygulamaların 2002/2 sayılı Dikey Anlaşmalara İlişkin Grup Muafiyeti Tebliği kapsamında değerlendirilemeyeceği ve bireysel muafiyetin söz konusu olmadığı,

Bu nedenle, Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ'ye 2022 yılı gayrisafi gelirinin belirli bir oranında idari para cezası verilmesine karar verildiği bildirilmiştir.

Kararın gerekçeli bir şekilde tebliğ edilmesini takiben 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere, OYBİRLİĞİ ile karar verildiği belirtilmiştir." denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.