Yemeksepeti'ne flaş soruşturma 'Nedeni belli oldu'

Yemeksepeti'ne flaş soruşturma 'Nedeni belli oldu'
Rekabet Kurumu Yemeksepeti'ne soruşturma başlattı.

Rekabet Kurulu, Yemeksepeti'ne üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırdığı gerekçesiyle soruşturma başlattığını duyurdu.

Rekabet Kurulu, 7 Mart'ta gerçekleştirilen toplantısında Yemek Sepeti hakkındaki platform hizmeti kapsamında kendi kurye hizmetini zorunlu tutmak ve üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4 ve 6'ncı maddelerini ihlal ettiği iddialarını ele aldı. Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri yeterli bulan Kurul, rekabeti sınırlayıcı anlaşma, uyumlu eylem ve kararlar ile hakim durumun kötüye kullanılması yönünde rekabet ihlali yapılıp yapılmadığının tespitine ilişkin soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Google Play'de YEMEK SEPETİ ELEKTRONİK İLETİŞİM A.S. Android Uygulamaları

Kararda şöyle denildi:

"Yemeksepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda AŞ'nin çevrim içi yemek siparişi-servisi platform hizmeti kapsamında kendi kurye hizmetini zorunlu tutmak ve üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. ve/veya 6. maddesini ihlal ettiği iddialarına yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri 07.03.2024 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 24-12/211-M sayı ile karar vermiştir."

11-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.