Ünlü deterjan firmasına soruşturma ‘Neredeyse herkesin evinde bulunuyor’

Ünlü deterjan firmasına soruşturma ‘Neredeyse herkesin evinde bulunuyor’
Rekabet Kurumu, çoğu evde kullanılan ünlü deterjan markası hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre ABC Deterjan Sanayi ve Ticaret A.Ş. alıcılarının yeniden satış fiyatlarını belirleyerek Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulu’nca karara bağlandı.

Rekavet Kurulu yapılan ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri yeterli bularak ABC Deterjan Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılması gerektiğine karar verdi. Bulguların ciddi ve yeterli olduğuna belirleyen Kurul, şirketin faaliyetleriyle ilgili derinlemesine bir inceleme başlatma kararı aldı.

Kurul tarafından alınan soruşturma kararları, ilgili teşebbüslerin veya teşebbüs birliklerinin Kanun'u ihlal ettiği ve yaptırımla karşı karşıya kaldığı veya kalmayacağına ilişkin kesin bir sonuç taşımamaktadır. Bu kararlar, soruşturmanın başlatılmasını gerektirecek yeterli sebep bulunduğunu belirtmektedir; ancak, ihlalin gerçekleştiğine dair kesin bir hüküm içermemektedir.

ABD DETERJAN HAKKINDA

ABC Deterjan, 1972 yılında Osmaniye'de tamamen yerli sermaye ile Başer Kimya adı altında kuruldu. Başlangıçta, hem iç pazarda hem de uluslararası pazarlarda kimyasal hammadde üretimi amacıyla kurulmuştur. İlk deterjan ana hammaddesi üretimi, 1974 yılında Osmaniye'nin Bahçe ilçesindeki tesislerinde başladı. Markalı ürün üretimine geçiş kararıyla birlikte, 1970'lerin sonlarında krem deterjan üretimine başlanmış ve 1985 yılında toz deterjan üretimine geçilmiştir. 2008'de marka satın alınarak şirket, tamamen yerli ve millileştirilmiştir. 2010'da, şirketin ismi ABC Deterjan olarak değiştirilmiştir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.