Borsa rekor üstüne rekor kırıyor 'Yabancılar kapış kapış o hisseleri topluyor'

Borsa rekor üstüne rekor kırıyor 'Yabancılar kapış kapış o hisseleri topluyor'
Yabancı yatırımcılar tarafından Borsa İstanbul’da en çok alım-satım işlemi gören hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yüzde 1,21 değer kazanarak 8.949,79 puandan tamamlayarak kapanış rekoru kırdı. BIST 100 endeksi gördüğü en yüksek seviye rekorunu ise 8.990,37 puan seviyesine taşıdı.

BIST 100 endeksi bir önceki kapanışa göre 106,78 puan artış gösterdi. Sektör endeksleri arasından en çok kazandıranlar ise sırasıyla yüzde 3,32 ile gıda içecek, yüzde 1,73 değer holding endeksi ve yüzde 0,12 ile bankacılık endeksi oldu. Borsa İstanbul’da tek kaybettiren sektör endeksi ise yüzde 5,10 değer kaybeden sigorta oldu.

thumbs-b-c-85934d89f4c1258562aeb33bc0ae9cf8-4.jpg

Borsa İstanbul’da rekor üstüne rekor kırarken yabancı yatırımcıların borsaya ilgisi devam ediyor. Yabancı yatırımcılar tarafından Borsa İstanbul’da günlük bazda en fazla alım işlemi gerçekleştiren hisseler sırasıyla HatSan Gemi (HATSN), Arena Bilgisayar (ARENA), İzmir Fırça Sanayi (IZFAS) oldu.

Yabancı yatırımcılar tarafından borsada günlük bazda en çok satış işlemi yapılan hisseler ise sırasıyla 1000 Yatırımlar Holding (BINHO), Arzum Elektrikli Ev Aletleri (ARZUM), Ekos Teknoloji ve Elektrik (EKOS) oldu.

GÜNLERDİR O HİSSELERİ TOPLUYORLAR

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcının istikrarlı bir şekilde alım ve satım işlemi yaptığı hisseler belli oldu.

Borsa İstanbul’da işlem gören Verusa Holding (VERUS) hisselerinde yabancı yatırımcı oranı 10 gündür artarken, bu süre Agesa Hayat ve Emeklilik (AGESA) 9 gün, Beşiktaş (BJKAS), Ditaş Doğan (DITAS) ve Etiler Gıda (ETILR) hisselerinde 8 gün oldu.

Yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul’da istikrarlı şekilde satış yaptığı 5 hisse ise Derimod (DERIM), Gedik Yatırım (GEDIK), Oyak Çimento (OYAKC), Tetamat Gıda Yatırımları (TETMT), Loras Holding (LRSHO) oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.