O hisseye yatırım yapan yaşadı 'Kaç lot verecek belli oldu'

O hisseye yatırım yapan yaşadı 'Kaç lot verecek belli oldu'
Borsa İstanbul’da halka arz olan Pasifik Donanım büyük ilgi görürken, kaç lot vereceği belli oldu.

Sermaye Piyasa Kurulu (SPK) tarafından Borsa İstanbul’da halka arz onayı alan Pasifik Grubu bünyesindeki Pasifik Donanım Yazılım ve Bilgi Teknolojileri AŞ (PATEK) 6 ve 7 Şubat'ta talep toplamıştı.

Halka arz fiyatı 35 lira olarak belirlenen Pasifik Teknoloji’nin 14 milyon lirası sermaye artırımı, 13 milyon lirası ortak satışı olmak üzere nominal değeri 27 milyon lira olan payları satışa çıkmıştı.

Pasifik Donanım’ın halka arzı ile şirketin hakla açıklık oranı yüzde 20,15’i oldu. Şirketin paylarının 18 milyon 900 bin adedi (yüzde 70) yurt içi bireysel yatırımcılara, 8 milyon 100 bin adedi (yüzde 30) ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.

Şirket halka arzdan elde edilen gelirin yüzde 45’ini yatırım harcamalarında, yüzde 35’ini AR-GE ve ürün geliştirme yatırımlarında ve kalan yüzde 20’sini ise işletme sermayesinde kullanacak.

PASİFİK DONANIM KAÇ LOT VERDİ?

Borsa İstanbul’da “PATEK” kodu ile işlem görecek Pasifik Donanım Yazılım ve Bilgi Teknolojileri’nin halka arzına toplamda 2 milyon 390 bin 177 yatırımcı katıldı. Katılımcılara en fazla 8 adet lot (280 TL) dağıtımı gerçekleşti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.