Google 300 bin dolar maaşla işe aldı ‘Özgeçmişindeki o detay dev şirketleri peşine düşürdü’

Google 300 bin dolar maaşla işe aldı ‘Özgeçmişindeki o detay dev şirketleri peşine düşürdü’
Büyük şirketlerden defalarca ret alan Hindistan asıllı yazılım uzmanı, CV’sinde yaptığı değişikliklerle Google’da 300 bin dolar maaşlı iş buldu.

Kariyer basamaklarını tırmanmak için en etkili yollardan birini bulan yazılım uzmanı Sahil Gaba, Google’ın ve diğer büyük şirketlerin dikkatini çekmeyi başardı. Uber, Meta ve son olarak Google’dan teklifler yağan Gaba, sadece o özgeçmiş detayıyla meslektaşlarının önüne geçmeyi başardı. Hedefine yönelen Gaba, sonunda tüm isteklerini gerçekleştirerek kariyerinde yükseldi.

65ed832590413ab8e1db37d1.webp

KARİYERİ İÇİN MAKİNE MÜHENDİSLİĞİNİ BIRAKTI

Sahil Gaba, Hindistan’da büyüdü ve makine mühendisliğinde yüksek lisansını yapıyordu. Bölümü bitirmek üzereyken bilgisayar alanının iş dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu gördü.

Bilgisayar mühendisliği yapan arkadaşlarının kolayca iş bulup sağlam kariyer yaptıklarını fark ettiğinde kendisi de bu alana yönelmek isteyerek harekete geçti. Büyük şirketlerde çalışmak isteyen Gaba, bir yaz boyunca üç dört ay programlama öğrendi. İş bulabileceğini düşünen genç adam, büyük teknoloji şirketlerinden hiçbir dönüş alamadı. Bu durum hayal kırıklığı yaşatsa da vazgeçmedi. Çünkü büyük şirketleri hedefliyordu.

1709653684512.jpg

KÜÇÜK ŞİRKETTE İŞ BULARAK BAŞLADI

Öncelikle Chicago’da küçük bir şirkette yazılım mühendisi olarak çalışmaya başladı. Ancak bu sırada yazılım alanındaki becerilerinin pek de güncel olmadığını fark etti. Ancak Gaba, büyük teknoloji firmalarını hedefliyordu. Bunun için akşamları yeni teknolojiler öğrenmek için zaman ayırdı. Öte yandan mülakat tekniklerine hazırlandı.

BAŞARILI BİR SIÇRAMA YAPTI

Chicago'daki şirkette iki yıl çalıştıktan ve pek çok başvurusu reddedildikten sonra, sonunda Amazon'da yazılım mühendisi olarak çalışmaya başladı.

Amazon firmasında çalışırken 18 ay içinde de Meta, Uber ve Google'dan birkaç hafta arayla teklifler aldı. Yıllık yaklaşık 300 bin dolar başlangıç maaşıyla Google'da çalışmaya başladı. Bu sırada 29 yaşında olan Gaba, özgeçmişiyle ön plana çıkmıştı.

Peki, Gaba, neler yaparak büyük firmaların dikkatini çekip teklif aldı ve aynı işi yapmasına rağmen meslektaşlarından nasıl daha fazla kazanmaya başladı?

1707452563894.jpg

BAŞARISININ SIRRI BU DETAYLAR OLDU

Daha önce de denemesine karşın büyük firmalar tarafından reddedilen genç adam, nasıl oldu da büyük firmaların teklif yağdırdığı biri haline geldi? Detayları paylaşan Gaba, başvurduğu yerler tarafından reddedilmesinin nedeninin onurlar ve ödüllerin eski olması olabileceğini söyleyerek uyarıda bulunuyor ve “Son zamanlarda hiçbir şey almadıysanız, onları atlasanız iyi olur. Aynı durum, kurslar için de geçerli” diyor. Güncel olmayanları özgeçmişte en sona almayı öneriyor.

1706490497536.jpg

Gaba, çoğu kişinin soldan sağa okuduğundan dolayı eğitim bilgilerini sayfanın sağ bölümüne koyduğunu ve eğitimine de dikkat çekmeye çalıştığını ifade ediyor.

Öte yandan iş görüşmelerinde buzları eritmeye iyi bir fırsat olduğu için “ilgi alanları” bölümünü de CV’sinde kullandığını söylüyor ve “Eğer karşı tarafla örtüşen bir ilgi alanınız olursa, bu durum bir konuşma başlatarak sıcak bir iletişime yol açabilir" diyor.

zgecmss.jpg

Genç adam şu sıralarda Google'ın Seattle ofisinde yazılım mühendisi olarak çalışıyor.

1703134863299.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.