Google'ın yapay zekasına bomba özellik 'Mesajlaşmak artık daha keyifli'

Google'ın yapay zekasına bomba özellik 'Mesajlaşmak artık daha keyifli'
Google, kendi ürün ve hizmetlerinde yapay zeka botu Gemini'yi entegre etmeye başladı ve bu hareketi Google Mesajlar uygulamasında test ediliyor.

Öncelikle Dokümanlar ve Gmail için sunulan yazım yardımcısı olan Gemini, şimdi Google Mesajlar'da yer alarak kullanıcılara hizmet sunmaya başladı.

Gemini'nin artık daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ettiği belirtiliyor. Google, bazı Pixel ve Samsung Galaxy modellerinde Gemini'yi test ediyor ve RCS'yi etkinleştiren kullanıcılar, Google Mesajlar uygulamasında Gemini desteğiyle karşılaşıyorlar.

Google Mesajlar'da, kullanıcıların eylem düğmesine dokunduğunda, Gemini ile sohbet etme seçeneği ortaya çıkacak. Bu yeni özellik, standart mesajlaşma arayüzüne benziyor ancak sesli notlar içermiyor. Kullanıcılar, Gemini'ya sorular yöneltebilecek ve metin tabanlı yanıtlar alabilecekler.

Ayrıca, Google çeşitli uzantılar aracılığıyla internet aramaları yapma ve web sayfalarını, haritaları, seyahat ayrıntılarını ve YouTube videolarını paylaşma imkanı sunuyor.

Ancak, Gemini'nin kullanıma sunulması şu anda test aşamasında ve sadece Google Mesajlar beta kullanıcılarıyla sınırlı. Google sözcüsü, yapay zeka asistanının zamanla daha fazla Android cihazda kullanılabilir hale getirilmesini amaçladıklarını belirtti.

Diğer yandan, Google en güçlü yapay zeka modellerinden biri olan Gemini 1.5 Pro'yu da erişime açtı. Bu model, doğal dil işleme alanında büyük bir gelişme sağlıyor ve önceki sürümlerden çok daha büyük olan 1 milyon jetona kadar işlem yapabiliyor.

Google Mesajlar için Gemini desteği nasıl olacak? Bu yeni entegrasyonun kullanıcı deneyimini nasıl etkileyeceği ve hangi özellikleri sunacağı konusu merak konusu. Bu gelişmelerle ilgili düşüncelerinizi ve yorumlarınızı paylaşmayı unutmayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.