WhatsApp'a yıllardır beklenen özellik geldi 'Artık tek tek uğraşmanıza gerek yok'

WhatsApp'a yıllardır beklenen özellik geldi 'Artık tek tek uğraşmanıza gerek yok'
Dünyaca ünlü anlık mesaj gönderme platformu WhatsApp kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Yeni duyurulan özellikle artık kullanıcıların tek tek uğraşmasına gerek kalmayacak.

Geçtiğimiz yıl, WhatsApp kullanıcılarına HD kalitede görsel ve video gönderme imkanı sunarak dikkatleri üzerine çekmişti. Şimdi ise bu özelliği varsayılan hâle getirme aşamasına geçiyor.

WhatsApp'tan fotoğraf ve video gönderirken yaşanan kalite kaybını hepimiz deneyimledik. Ancak geçtiğimiz yılın ağustos ayında yapılan bir güncelleme ile artık fotoğrafları daha yüksek çözünürlükte gönderebiliyorduk. Şimdi ise bu özellik otomatik hâle getirilmeye hazırlanıyor.

WhatsApp'ın Android için sunduğu 2.24.7.17 beta güncellemesinde, yakından incelendiğinde karşımıza yeni bir ayar çıkıyor. "Medya Yükleme Kalitesi" adı verilen bu seçenek, kullanıcıların gönderilerinin hangi kalitede iletilmesini tercih edeceklerini belirlemelerine olanak tanıyor. Böylece, varsayılan gönderim kalitesini yüksek seviyeye ayarlamak mümkün olacak.

WhatsApp

Bu özellik sayesinde, standart kalite seçildiğinde fotoğraflar hızlı bir şekilde sıkıştırılarak gönderilecek, ancak HD kalite seçeneğiyle WhatsApp'a göre 6 kat daha yüksek kalitede içerikler aktarılabilecek ve tabii ki bu durumda gönderimler daha yavaş olacak. Bununla birlikte, daha yüksek kalitede gönderim yapılması, doğal olarak daha fazla internet kullanımı anlamına gelecek.

Öte yandan, bu özelliğin gelmesiyle birlikte medya paylaşım ekranındaki seçenekler kaybolmayacak; istendiğinde farklı çözünürlük seviyelerinde medyalar gönderilebilecek. Bu da her seferinde ayarlara girip tercih yapma zorunluluğunu ortadan kaldıracak.

Şu anda sınırlı sayıda beta kullanıcısına sunulan bu özellik, beta aşamasındaki sorunların çözülmesinin ardından kararlı sürüme eklenecek.

Böylece, uygulamalarını güncelleyen WhatsApp kullanıcıları da bu özelliğe erişebilecekler. WhatsApp'ın medya gönderimindeki bu yenilik, kullanıcıların deneyimlerini daha da zenginleştirmeyi amaçlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.