Kocasına yemek yapmayan eş yandı ‘Yargıtay kararını açıkladı’

Kocasına yemek yapmayan eş yandı ‘Yargıtay kararını açıkladı’
Ünlü avukat Erkan Yalçın, kocasına yemek yapmayan eşe Yargıtay'dan çıkan kararı hatırlatarak açıkladı.

Son zamanlarda boşanma davaları gittikçe artıyor. Geçtiğimiz günlerde bir kadın, kocasının duş almaması için dava açmıştı. Yargıtay ise boşanma nedeni sayarak kocayı tazminata hükmetmişti.

Ünlü avukat Erkan Yalçın, erkekler üzerine açılan davalar olsa da kadınlar için de açılan davaların olacağını söyledi. Yalçın, bunlardan birinin de yemek yapmayan eş olduğu belirtti.

YALÇIN: TÜRK MEDENİ KANUNU’NDA GEÇİYOR

Kadının kanunlara göre yerine getirmesi gereken sorumluluklar ve görevleri olduğunu vurgulayan Yalçın, Türk Medeni Kanunu, evin düzeninin ve işleyişinin sağlanmasını kadının görevi olarak nitelendirdiğini aktardı. Yalçın, kadının; yemek yapma, temizlik yapma, evin düzenini sağlama görevleri ile yükümlü olduğunu söyledi.

yargitay.webp

YARGITAY EV İŞLERİNİ EŞE YÜKLEDİ

Kadının sağlık sorunu olmadan, sebep belirtmeden uzun süre yemek yapmaması, evin düzenini sağlamaması boşanma sebebi olarak belirtildi. Yargıtay kararı kadının haksız kabul edilmesi yönünde. Türk Medeni Kanunu’nun 185. Maddesi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 49. Maddesi birbirlerine paralel düzenlemeler niteliğindeyse de Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin alınan kararında ev işlerinin sorumluluğu ağırlıklı olarak kadın olan eşe yüklendi.

“DİKKATE ALINARAK DEĞERLENDİRİLMELİ”

Yalçın önemli bir kriterin olduğunu belirtirken, “Değerlendirme yapılırken, somut olaya göre yani eşlerin her ikisinin de iş hayatında aktif şekilde çalışıp çalışmamasının da dikkate alınarak bu hususun değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.